Spelen

Sony, Nintendo och Microsoft jobbar också hårt på att säkra exklusiva speltitlar för att locka kunder att köpa just deras konsol. En del spel är ”konsol-exklusiva”, vilket innebär att de bara kommer till antingen Playstation 4 eller Xbox One, men också till pc. Andra är tidsexklusiva, och släpps först till en konsol och senare till en annan.

Ori
Xbox One- och pc-exklusiva indietiteln Ori and the Blind Forest är ett av de mysigaste spelen du kan hitta till dagens konsoler.

Det finns mängder av spel till både Playstation 4 och Xbox One. Många av dessa är indiespel som bara går att köpa via respektive konsols onlinebutik, men här finns givetvis också flera av årets största och mest populära spel. En sak som kan vara värd att ha i åtanke är att Microsoft nyligen inkluderade möjligheten att spela utvalda Xbox 360-titlar till Xbox One. Än så länge är det långt ifrån alla Xbox 360-spel som är kompatibla med Xbox One, men listan uppdateras kontinuerligt.

Dessutom finns det massor av spel som finns till både Playstation 4 och Xbox One och också till pc. Särskilt Microsoft satsar mycket på att lansera i stort sett samtliga av sina topptitlar till både Xbox One och Windows 10. Ett plus här är att du ofta får tillgång till både Windows 10- och Xbox One-versionen om du köper ett spel. Du behöver alltså inte betala för samma spel två gånger

Eftersom Switch lanserades först i mars har den konsolen inte hunnit få särskilt många spel. Det kommer bli bättre framöver, men vill du redan i dag ha ett stort spelbibliotek till din nya konsol bör du nog titta åt en annan konsol.

Rise of the Tomb Raider
Lara ger sig ut på nya äventyr i Rise of the Tomb Raider, som än så länge är exklusivt för Xbox One.

Tio riktigt bra exklusiva Xbox One-spel just nu

Missa inte: Här är de bästa spelen till Xbox One just nu

 
Uncharted
Uncharted: The Nathan Drake Collection bjuder på de tre första Uncharted-spelen med upphottad grafik.
 

Tio riktigt bra exklusiva Playstation 4-spel just nu


Missa inte: Här är de bästa spelen till Playstation 4 just nu
  

Zelda
The Legend of Zelda: Breath of the Wild är förmodligen det bästa spelet du kan spela just nu.


Tio riktigt bra exklusiva Switch-spel just nu


Missa inte: Här är de bästa spelen till Nintendo Switch just nu