Kvalitetskänslan är hög och designen tilltalande. The smartscooter från Gogoro var en av produkterna som onekligen utmärkte sig på Digital Experience, ett event dagen innan CES-mässan öppnar sina portar, och som ger en försmak av alla produkter som kommer att visas upp. Att fordon drivna på el är här för att stanna är det inget snack om, och frågan är om inte 2015 är året då det slår igenom på allvar.

Det som får scootern från Gogoro att sticka ut är att batteriet är utbytbart med ett enkelt handgrepp. Du tar dig till närmsta ”GoStation hub” efter att fordonet skickat en förvarning till din smartphone via en app att krämen i batteriet börjar ta slut. Tanken är att framöver kunna lansera flera fordon med samma upplägg.
Batteripaketet består av 18 650 litiumjonceller och detta har du alltså på lån. I teorin är räckvidden obegränsad beroende på utbyggnad av servicestationer. Ett upplägg liknande det Tesla Motors erbjuder.

Prestandan skäms inte för sig. 0-50 km/h går på 4,2 sekunder och toppfarten är nästan 100 km/h. Räckvidden uppges till hela 16 mil så visst kan det här bli något. Om och när den lanseras kunde inte monterpersonalen ge något svar på och vad den kommer kosta är inte i dagsläget fastställt. Vi kan bara hoppas på att det blir snart och till ett någorlunda humant pris.