Microsoft presenterade nyligen Hololens (läs mer här), vilket är ett par "hologram"-glasögon som ska göra det möjligt att bygga upp och interagera med virtuella saker i din omgivning. Microsoft demonstrerade bland annat hur du kan använda glasögonen för att gå runt på planeten Mars, och spela Minecraft med ditt eget hem som spelplan.

Och det är ju kul och så, men ...

Det finns andra, betydligt mer praktiska användningsområden för de här framtidsbrillorna. Varsågod Microsoft, jag bjuder på sju helt gratis förslag på hur ni kan göra Hololens till en succé som revolutionerar våra liv (eller åtminstone gör dem roligare)!

1. För den nervöse talaren

Ni vet det gamla tipset "om du är nervös för att tala inför folk – föreställ dig att alla i publiken är nakna"? Med Microsofts vr-brillor ser jag en fantastisk möjlighet att inte längre behöva låtsas att personerna du talar inför är nakna, utan istället se dem nakna "på riktigt". Du kommer att bli politiker på nolltid!

2. För allergikern

Du älskar katter mer än något annat, men livet har spelat dig ett elakt spratt och gjort dig svårt allergisk. "Varfööör", brukar du vråla från balkongen och hytta med näven mot himlen efter en pava rött och fyra repriser av På spåret. Men lugn, snart kan du ge fingret åt Gud och leva det liv som crazy cat lady som du alltid velat – och som du förtjänar. Släng på ett kattfilter i din Hololens och vips förvandlas Svante, din tråkiga jävla salamander, till en fluffig och älskvärd katt!

3. För resenären med kraschad ekonomi

Jahapp, reskassan räckte bara till Skövde. Inget ont om Skövde, men när man åker på semester brukar palmer och stränder, eller stora metropoler locka lite mer än små svenska städer. Inga problem! Med Hololens förvandlar du korvmojen till en bambu-bar, snöslasket till gyllene sand och invånarnas bittra vintermunnar till peppade Pepsodentleenden. Din fantasi sätter gränserna!

Hololens

4. För fest i vardagen

Blodpudding. Igen. Suck. Det är svårt att göra något åt smaken förstås, men eftersom vi även äter med ögonen så tänker jag att Hololens kan användas för att förvandla de tråkigaste av måndagsmiddagar till fantastiska festmåltider. Pölsa? En knapptryckning och vips äter du hummer på en bädd av humrar! Fiskpinnar? Ha! Nu är det smörstekt oxfilé med inslag av bladguld och barnskratt.

Hololens

5. För säkrare hemgångar – fylle-gyro

Jag uppmanar förstås inte till högre alkoholkonsumtion, men nog skulle många av de där små förtretliga olyckorna som "snubbla på sina egna fötter", "halka på is som inte finns" och leken "hela rummet snurrar" kunna undvikas med ett smart program till Hololens som motverkar de gungningar i jordskorpan som uppstår av för många "veckans" innanför västen. (Lägg även på ett filter som helt sonika gör din mobil osynlig så slipper du de där sms:en du inte borde ha skickat klockan 02:55.)
Hur väl cyber-glasögonen skulle mottas på dansgolvet vågar jag inte spekulera i...

Hololens
6. För roligare dejting
Nej. Nej. Nej. Ja. Nej. Dejting består idag till 90 procent av att svepa med tummen till vänster eller höger. Och lyckas du få en matchning, så återstår att textchatta i all evighet innan du med lite tur får till ett möte i verkligheten, där det ändå bara tar en sekund att inse att ni aldrig kommer att köpa en liten stuga ihop. Med Hololens skulle du kunna skippa förspelet och träffa personen "irl" med detsamma! Projicera dejten direkt i din soffa – och klicka nästa om det blir tråkigt. 

Fredrik Agrén

7. För roligare arbetsdagar

Ingen vill ha det, men de flesta av oss har det ändå. En chef. Tyvärr kommer inte ens Microsofts framtidsbrillor kunna göra något åt dyngan som kommer ut ur munnen, men jag ser en otroligt stor potential till att förbättra de yttre faktorerna. Vända mungiporna uppåt, sätta på en rolig hatt, eller lägga till ett öga eller två. Alla förändringar kommer göra din arbetsdag roligare! Eller varför inte göra en hel "face swap" och byta ut din arga chefs ansikte mot någon du faktiskt gillar. Att ta order kommer aldrig vara kul, men om de ser ut att komma från Matthew McConaughey lär de bli lättare att svälja.


Hur skulle du vilja använda Microsoft Hololens? Skriv i kommentarerna!


Du har väl inte missat de här?