Här presenteras 8 lagar som gäller på Facebook - överträdelse beivras.

Regel nummer ett: Sluta vara schnizofren

1: Sluta ha flera identiteter

Om du är frisk och inte lider av personlighetsklyvning så är du en (1) människa, det vill säga en (1) fysisk person. Var då det också på Facebook. Du som skaffar flera profiler döljer något. Du är skum. Du är förmodligen också en sådan som fuskar när du lägger patiens. Du bör därför dömas till dagsböter med hundra basbelopp för varje konto du skapat. Snälla, kan du inte bara ha ett konto, punkt slut.


Regel nummer två: Missbruka ej chatten


2: Missbruka inte chatten

När du går online på Facebook är det många som fyller din chatt med korta icke konkreta ärenden såsom ”Tja”, ”Tjena”, och ”Hej!. Det är förstås trevligt men inte om det dyker upp 10 sådana samtidigt när du sitter på jobbet och inte alls har tid att småprata. Än värre blir det när du svarar ”Tja” tillbaka och det tar en kvart innan din vän skriver ”Läget?”. Lagen om Chatt innebär att du frågar dina vänner om de har tid att chatta, eller till och med bokar upp en tid för samtal, samt att du gärna chattar med en i taget.


Regel nummer tre: Väggen är allas


3: Väggen är allas

När du postar något öppet på Facebook är det för att fler ska läsa det, inte för att du ska boka en dejt, ett möte eller fråga din doktor om dina sjukdomar i de nedre regionerna. Den du skriver till kanske inte vill att hela världen ska ta del av er privata konversation och det vill förresten ingen annan heller. Sluta omedelbart att föra privata diskussioner på väggarna. Om du inte gör det spikar vi upp dig på väggen istället.


Regel nummer fyra: Rädda världen på riktigt


4: Rädda världen på riktigt

Om du trycker på ”like” på en sida som vill rädda världen så kommer tyvärr inte världen att räddas. Ditt sittande vid Facebook drar snarare bara mer ström som genereras av ett kolkraftverk i Polen. Gillar du en sida som ska rädda världen från svält är sannolikheten större att du börjar chatta med någon annan användare istället och att ni sen går ut och äter på restaurang. Barnen i Afrika lär inte få mer ris i sina skålar när du klickar på like. Vill du rädda världen, logga ur och gör det på riktigt. Gärna nu, det är bråttom.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning