Jabra

Extern bluetooth-handsfree sätts i solskyddet

Om du inte har handsfreefunktioner inbyggt i bilen, eller inte är nöjd med sättet som mobilen kopplas med din bil, kan du köpa en extern produkt som kirrar biffen. En riktigt smidig lösning är att sätta en bluetoothhögtalare med inbyggd mikrofon i solskyddet ovanför vindrutan. Det finns flera modeller på marknaden.

Den här modellen från Jabra har dubbla mikrofoner för bättre kvalitet på samtalet samt brusreducering. Den kan dessutom paras ihop med två enheter samtidigt och klarar upp till 14 timmar taltid på en laddning. Den kopplar upp via bluetooth mot din mobil automatiskt när du sätter dig i bilen och kan laddas via bilens 12-voltsuttag.

Jabra Freeway
Pris: 799 kronor hos Teknikmagasinet

Letar du efter en lite billigare modell kanske den här handsfreen från Voice Com kan vara ett alternativ.

Voicecom

VoiceCom Handsfree Car Kit S-62
Pris: 400 kronor hos Teknikmagasinet


Sony

Lite smidigare lösning

Har du inte möjlighet att sätta fast en handsfree på solskyddet? Den här lilla knappen fästs var helst du tycker att den sitter bäst och kopplas sedan ihop via bluetooth till en dosa som i sig är ihopkopplad med bilen via en vanlig aux-sladd. Via röststyrning kan du sedan få din agenda uppläst, svara på sms, och så vidare.

Sony RM X7BT
Pris: 765 kronor hos Proshop


Headset

Traditionellt headset

Känns det smidigare att helt enkelt ha ett klassiskt, trådlöst headset i bilen? Det finns flera smidiga modeller att välja mellan på marknaden. Här hittar du de populäraste, trådlösa modellerna hos Prisjakt som har fått höga betyg av användarna.


Sportlurar

Trådlösa lurar

Om du inte bara vill använda ditt headset till telefonsamtal i bilen är ett par högkvalitativa, trådlösa hörlurar en bra investering. Vi har testat en uppsjö av olika modeller, beroende på vad du är ute efter.


Mobilhållare

En bra hållare för mobilen

I skrivande stund är det inte säkert om det kommer vara tillåtet eller inte att använda mobilen när den sitter uppsatt på mittkonsolen i bilen. Då det är tillåtet att använda bilens MMI under färd finns det många som spekulerar att det även kommer vara fritt fram att använda mobilen så länge den sitter uppsatt så att du kan hålla koll på vägen samtidigt. Här finns det många alternativ att välja mellan, vi har testat några av de hetaste modellerna här.

Parrot Minikit Plus

Bästa pris just nu: 895 kr