Apple Watch Series 3 4G

Vi har testat Apple Watch 3 4G tillsammans med en Iphone 8 Plus med Tre-abonnemang.

Apple Watch Series 3 4G
Att kunna ringa direkt från handleden trots att du lämnat din Iphone hemma är riktigt smidigt.

Design

Klockan liknar en vanlig Apple Watch Series 3. Den enda skillnaden du märker är att digital crown-reglaget har fått en röd prick. En annan skillnad, som inte syns, är att den har fått 16 GB internminne istället för 8 GB

Apple Watch 4G har inget fysiskt sim-kort och har du din Iphone i närheten använder klockan telefonen som tidigare. Men så fort du rör dig utom räckvidd för din Iphone går klockan över till att använda sin egen 4g-uppkoppling.

Apple Watch Series 3 4G
Via den nya telefonkomplikationen når du kontakter, favoriter, senaste samtal och knappsatsen.

Batteritid

Det verkar onekligen som att 4g-uppkopplingen drar mycket batteri. Klockan prioriterar visserligen hela tiden den uppkoppling som drar minst batteri, det vill säga telefonen om den finns i närheten, och så länge du inte lämnar den hemma hela dagar lär du inte märka stor skillnad.

Tänker du däremot tillbringa heldagar utan telefon, då kan det här bli ett problem. Under tre timmar med enbart 4g aktivt på den nya klockan sjönk batterimätaren med 13 procent, medan en Series 3-klockan utan 4g tappade 7 procent batterikapacitet under samma tid. Och då använde vi inte klockorna överhuvudtaget.

Lite märkligt är att för att vanliga sms, mms och pushnotiser ska fungera krävs att din Iphone är påslagen och uppkopplad.

Omdöme

Vi gillar konceptet och även om 4g-versionen kostar en tusenlapp extra att köpa tycker vi att det är värt det, om du har Tre som operatör idag. Möjligheten att kunna lämna Iphonen hemma ibland är helt klart något som vi tror på. Det är klockrent till träningspasset, men på sikt kan det här även innebära ett rejält uppsving för smarta klockor i stort.

Läs hela testet av Apple Watch 4G + guide till hur du använder klockan

Fakta Apple Watch Series 3 4G, 42 mm

Testad: Maj 2018
Testad av: Mikael Lindkvist
Tillverkare: Apple
Abonnemang: Tre, 99 kr/månad (79 kr/månad företag). 6 första månaderna gratis
Systemkrav: Iphone 6 eller senare
Operativsystem: Watch OS
Minne: 16 GB
Pris: Från 3 865 kronor (38 mm) hos Prisjakt. Från 4 390 kronor (42 mm) hos Prisjakt. För att se priser på alla Apple Watch-modeller, läs vår guide här!

plus

Frihetskänslan utan telefon!
Smart och snyggt integrerat i Watch OS
Hyfsat stabil batteritid

minus

SMS, MMS och pushnotiser kräver att din Iphone är påslagen och uppkopplad
Ingen musikstreaming via tredjepartsappar

Betyg 8 av 10

Apple Watch Series 3 4G 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 4660 kr.

Bästa pris just nu: 3915 kr