Mobvoi TicWatch S

Mobvoi är en nykomling på svenska smartklockemarknaden med två klockor som debuterade i under senvåren. Dessa, kallade Ticwatch S och Ticwatch E, finns nu att köpa i ett flertal större svenska butiker. Vi har fått in en Ticwatch S för test, den lite dyrare av de två. Men båda modellerna är relativt lågt prissatta smartklockor, strax under eller strax över 2 000 kronor.

S står för Sport, och med dess silikonarmband, lätt ruggade design och en viss vattentålighet så känns den lite som en träningsklocka, även om den har diskret design.

Design och skärm

Klockan har en medelstor urtavla med en skärm på 1,4 tum. Armbandet i silikon är diskret och sitter bekvämt, men går inte att byta ut.

Navigering i menyer och appar sker mestadels med touch på urtavlan, med en rejäl knapp vid sidan av botten.

Ticwatch S
Utravlan går snabbt ner i strömsnålt monokromt läge. När även gps och wifi är avslagna gör det att vi får ut två dygns användning innan den måste laddas.

Skärmen hör annars till de bästa sakerna med Ticwatch S. Den har en väldigt snygg och skarp amoledpanel med klockrena färger och bra kontrast. Maximala ljusstyrkan hade kunnat vara lite högre.

Halvavancerad för träning

Ticwatch S har också två funktioner som gör den lämplig för joggingturen: inbyggd gps, och en enkel men pålitlig pulsmätare. Vanliga sensorer som kompass, gyroskop och accelerationsmätare finns också, så du får givetvis även stegräknare. Däremot har den ingen barometer för att hålla koll på höjddata.

Smartklocka
Även i solljus får vi godkänd läsbarhet i skärmen, även om den inte är den ljusstarkaste vi sett.

Prestanda och batteri

Prestanda är inte i klass med de allra bästa klockorna med Snapdragon Wear-processor, utan här sitter en lite enklare dubbelkärnig Mediatek-krets. Det fungerar bra, så länge du inte kör för krävande appar.

Med batteriet får vi ut knappt ett dygns användning om både gps och wifi är påslaget (vilket det är som standard). Slår vi av båda ökar batteritiden till ungefär två dygn.

Ticwatch S smartklocka
Ticwatch S har en enkel men väl fungerande pulsmätare.

Omdöme

Vill du ha en enkel, bekväm och pålitlig smartklocka för det grundläggande, är Ticwatch S inget dåligt val. Den är varken avancerad eller särskilt inspirerande, och vid tyngre tillämpningar gör svag processor sig påmind. Men den hanterar det mesta problemfritt, har väl godkänd batteritid och är bekväm att bära.

Läs hela testet av Ticwatch S här

Fakta Ticwatch S

Testad: Augusti 2018
Tillverkare: Mobvoi
Processor: MediaTek MT2601, 1,2 GHz dual core.
Minne: 512 MB.
Lagring: 4 GB.
Bildskärm: 1,4 tum rund amoled, 400x400 bildpunkter.
Kommunikation: Bluetooth, wifi, gps.
Sensorer: Accelerometer, kompass, gyro, pulsmätare.
Kontroll: Pekskärm, 1 knapp.
Storlek, boett: 42 x 44 x 11,5 mm.
Viktd: 46 gram.
Operativsystem: Android Wear 2.0.
Systemkrav, telefon: Smartphone med IOS, Android.
Batteritid: ca 2 dygn.
Övrigt: Vattentålig (ip67).
Pris vid test: 1 490 kronor.
Pris: 1 490 kronor hos Netonnet.

plus

God komfort.
Snygg skarp bildskärm.
Flera behändiga urtavlor.
Bra pris.

minus

Något begränsad i funktionalitet.
Snäppet efter de bästa i prestanda.
Ej utbytbart armband.

Betyg 7 av 10

Mobvoi Ticwatch S Pris vid test: 2190 kr.

Bästa pris just nu: 2842 kr