Garmin Forerunner 645 Music: Aktivitetsklocka för mer än motion

Bildskärmen är en så kallad mip-skärm. Den kräver inte bakbelyst skärm, och som i själva verket blir tydligare att se ju mer infallande ljus vi får. Det blir aldrig lika stiligt som en ips- eller oled-panel, men med smart utformade urtavlor tycker vi att resultatet är snyggt. Och framförallt är det smart i solsken och nyttigt för batteritiden.

Klockan har allt ett bra tärningsarmband behöver – gps, stegmätare, höjddata, puls och gyroskop. Den har både eget system aktiviteter och träningspass och stöd för ANT+ för att enkelt exportera till andra applikationer.

Forerunner 645 Music
MIP-skärm är inte det snyggaste, men väldigt praktiskt.

Mest träning, få andra appar

I klockan finns en handfull träningsprogram snabbt tillgängliga, framförallt för motion som löpning och cykling, men det går att välja ut egna favoriter från ett 20-tal andra, så varierande som crossfit, yoga och snowboard. Klockan dras dock med samma problem som tidigare Garmin-klockor vi testat; ett rätt så bökigt gränssnitt.

Det är framför allt som generell smartklocka som Forerunner 645 Music kommer till korta. Vi får notifieringar vid till exempel samtal, mejl och kalenderhändelser, men bara oftast för kort rubrik. Utbudet av användbara appar i Garmins egna butik Connect IQ är också rätt så mediokert.

Det är just två icke-träningsfunktioner som är huvudattraktionen med klockan. För det första dess inbyggda musikspelare. Klockan har 4 GB inbyggt flashminne varav 3,57 kan fyllas med musik.

Garmin forerunner 645 music
Klockan har en lite udda laddare. Den kläms fast som en klädnypa på sidan av klockan.

Med ett par bluetooth-hörlurar parkoppladekan du ge dig ut i joggingspåret och lämna mobilen hemma. Det största problemet är att få över själva musiken. DU måste ha klockan ansluten med usg och använda ett speciellt program. Det andra sättet att få ljud i klockan är med en av ett fåtal strömmande appar, varav flera inte fungerar i Sverige.

Blipp-betalning, till slut

Den andra heta nyheten i Forerunner 645 Music är stödet för kontaktlösa betalningar i tjänsten Garmin Pay. Garmin Pay stöjds än så länge bara av ett fåtal banker, men förhopningsvis breddas stödet med tiden. Tyvärr är hanteringen allt annat än smidig. Det tar många tryck på klockan för att genomföra ett köp.

Läs hela testet av Garmin Forerunner 645 Music här

Fakta Garmin Forerunner 645 Music

Testad: September 2018
Tillverkare: Garmin
Lagring: 4GB (3,57 lediga)
Bildskärm: 1,2 tum rund mip, 240x240 bildpunkter.
Kommunikation: Bluetooth, wifi, ANT+, gps.
Sensorer: Accelerometer, kompass, gyro, pulsmätare, barometer/höjdmätare, termometer
Kontroll: 5 knappar.
Storlek, boett: 42,5 x 42,5 x 13,5 mm.
Vikt: 42 gram.
Operativsystem: Garmin OS med Connect IQ.
Systemkrav, telefon: Smartphone med IOS, Android.
Batteritid: ca 1 dygn intensiv användning, 6 dygn sparsam användning.
Övrigt: Vattentålig mer till 5 meter
Pris vid test: Från 3 940 kronor.
Pris nu: Från 3 689 kronor hos Prisjakt.

plus

Snygg, lätt och komfortabel
Smart skärm för solljus
Mångsidiga funktion

minus

Svagt apputbud
Jobbigt gränssnitt
Specialfunktionerna behöver växa till sig

Betyg 7 av 10

Garmin Forerunner 645 Music Pris vid test: 3689 kr.

Bästa pris just nu: 3666 kr