Tidigare i veckan rapporterade teknikbloggen Recode att Samsung planerar att köpa upp Looppay, en mobil betaltjänst som är konkurrent till Apple Pay. I går bekräftade Lopppay uppgifterna i ett blogginlägg.

– Vår vision att skapa en övergång från fysiska betalningar till en digital plånbok fortsätter. Jag är mycket glad att Samsung delar vår vision och har valt att hjälpa hur vi betalar för varor och tjänster. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Samsung på detta område, skriver Looppays vd, Will Graylin.

Det betyder att det snart kommer att finnas minst tre stora teknikföretag som erbjuder mobila betalningar, Google, Apple och Samsung.

Samsung köper Looppay

I ett separat pressmeddelande från Samsung uppger företaget att Looppays teknik har potentialen att fungera med 90 procent av existerande betalterminaler. Något som betyder att företaget inte behöver bygga upp en ny infrastruktur för mobila betalningar.

Det har även ryktats om att Samsungs kommande Galaxy S6 kommer att erbjuda trådlösa betalningar med hjälp av företagets kontaktlösa teknik, MST (Magnetic Secure Transmission).

IDG News