Candy Crush

Det är enkelt att skaffa gratis extraliv i Candy Crush, och många andra liknande spel där du antingen måste vänta eller betala för att få spela direkt. Med tanke på hur mycket pengar du enkelt kan sätta sprätt på genom några timmars spel i den här typen av spel kanske det kan glädja dig att du med ett enkelt knep kan fixa fler liv – om och om igen.

Ställ om klockan

Fusket – om det kan kallas så i ett spel där du bara tävlar mot dig själv – går ut på att ställa om klockan i smartphonens eller surfplattans inställningar för datum och tid.

Candy Crush

I Candy Crush kan du samla på dig upp till fem liv genom att vänta – det tar 30 minuter per liv och den som vill slå ihjäl lite tid på bussen hem från jobbet eller skolan kan snabbt köra slut på de fem liven och får sedan nöja sig med att spela något annat eller hosta upp en slant för några få ynka extraliv.

För att fixa fler liv snabbare kan du lura spelet så här i Ios (instruktioner för Android längre ned):

  • 1. Öppna Inställningar -> Allmänt -> Datum och tid.
  • 2. Avaktivera "Ställ in automatiskt".
  • 3. Ställ fram datumet till i morgon.
  • 4. Öppna Candy Crush och vänta tills du ser att du har fullt antal liv igen (börja inte spela). Om du inte får liv får du gå tillbaka och ställa fram klockan mer.
  • 5. Gå tillbaka till datuminställningarna och aktivera "Ställ in automatiskt" igen.
  • 6. Fortsätt spela.

Ställ om klockan

Upprepa så ofta det behövs.

Så här gör du i Android:
1. Inställningar - datum och tid
2. Kryssa ur "Automatiskt datum och autom."
3. Ställ fram datumet till i morgon.
4. Öppna Candy Crush och vänta tills du ser att du har fullt antal liv igen (börja inte spela). Om du inte får liv får du gå tillbaka och ställa fram klockan mer.
5. Gå tillbaka till datuminställningarna och aktivera "Automatiskt datum och autom." igen.
6. Fortsätt spela.

Fuska i Candycrush

Det här knepet fungerar även i många andra spel med liknande mekanik för att försöka lura på sig dina pengar. Tills dess att utvecklarna av de här spelen börjar erbjuda ett köp-i-appen för att låsa upp ett spel helt och hållet är det ett bra sätt att kringgå deras etiskt tveksamma affärsmodell.