Philips PH805: Prisvärda hörlurar för långresan

Philips PH805

PH805 är riktigt snygg modell med en klassisk design och med kåpor som kan vikas ihop på två sätt beroende på hur du vill förvara dem – antingen helt platt eller hopvikt, mer kompakt. Riktigt smidigt, men baksidans konstruktion känns något sladdrig.

Snygg flexibel design

Till hörlurarna medföljer ett skyddande förvaringsfodral, flygplansadapter, ljudkabel samt en mikro usb-strömkabel (vilket knappast känns som 2020) för laddning. Stoppningen i både kåpor och bygel är riktigt mjuk. Hörlurarna fick följa med på en 11 timmar lång flygresa och vi kan intyga att de kan bäras länge utan några som helst obehagskänslor. Hörlurarna är emellertid stora i storleken och för användare med något mindre huvudstorlek sitter de inte optimalt.

PH805 Performance

Användvänliga men passar inte alla storleksmässigt 

I bakkant på höger kåpa, för att enkelt kunna nås med tummen, finns ett reglage som skjuts uppåt eller nedåt för att byta spår samt trycks in för att pausa och återuppta uppspelningen. Samma knapp används även som strömbrytare liksom för att aktivera bluetooth-sökningsfunktionen.

Utsidan av samma hörlurskåpa är beskaffad med touchfunktion där användaren med svepande rörelser reglerar volymen samt med snabba tryck aktiverar eller inaktiverar den aktiva brusreduceringen alternativt genomlyssningsläget där uppspelningsvolymen dämpas kraftigt och ljud från omgivningen istället förstärks. Samt – genom att hålla fingret mot ytan i två sekunder aktiveras Google Assistent alternativt Apple Siri.

Brusreducering som presterar

Med på resan som referens hade vi även med oss Bose 700, en erkänt kompetent hörlursmodell, både gällande ljudkvalitet och brusreducering, och med tanke på skillnaden i pris modellerna sinsemellan är PH805 ett riktigt lyckopiller. På 10 000 meters höjd gäller det att prestera ordentligt för att kunna erbjuda en behaglig färd och det är just vad Philips nya modell gör.

De når förvisso inte upp helt till samma höga nivå som Bose 700, men nästintill, vilket är ett riktigt bra betyg. Ljudmässigt finns inte heller mycket att anmärka på. De 40 millimeter stora akustistiska neodym-elementen förmedlar en basåtergivning som går riktigt på djupet, liksom ett evident mellanregister och en högupplöst diskant. Det går glädjande nog även att dra på ordentligt utan att det brister.  

Omdöme

PH805 är ett välkommet tillskott i mellanprisklassen som övertygar både ljudmässigt och gällande brusreducering. Den något ostadiga konstruktionen samt att man lätt ofrivilligt kommer åt utsidans touchkontroll drar ner betyget något, men överlag är det här en comeback som heter duga!
M3 rekommenderar

Specifikationer

Modell: PH805 
Testad: Januari 2020
Tillverkare: Philips
Typ: Over ear-hörlurar med aktiv brusreducering
Anslutning: Bluetooth 5.0, aux 2,5/3,5 mm.
Frekvensomfång: 7Hz - 40000kHz
Batteritid: upp till 30 timmar (25 med ANC aktiverat)
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 278 gram
Övrigt: Aktivering av röststyrning (Google Assistent, Siri)
Rek pris vid test: 1 990 kronor
Pris: 1 790 kronor hos Webhallen.
 

plus

Lätt, vikbar konstruktion.
Bra ljud, effektiv aktiv brusreducering.
Batteritid.

minus

Flexibiliteten gör dem mindre stabila.
Storleksmässigt passar de inte alla.

Betyg: 4 av 5

Philips PH805 Pris vid test: 1729 kr.

Bästa pris just nu: 1699 kr