Meters OV-1: Brusreducerande hörlurar med en udda feature

Meters Music OV-1 är onekligen en udda skapelse. Inte för vad de presterar utan snarare för hur de ser ut. På utsidan av bägge öronkåporna finns aktiva vu-mätare som fungerar som indikatorer för signalnivån på musiken du lyssnar på. De fyller ingen egentlig funktion utan är mer något för din omgivning att rikta blickarna mot. Men retrostuket fungerar, och speciellt i mörker ser det faktiskt riktigt coolt ut.

Meters OV-1

Lurarna är annars riktiga bjässar med ett par riktigt feta kåpor i lättmetall som vardera huserar ett 40 millimeters-element – varav det ena även har ett reglage. Reglaget styr om du vill aktivera mätarna samt om du vill dämpa omgivande ljud med så kallad anc. Totalt finns tre lägen: ett med vu-mätarna aktiva, ett med vu-mätarna och aktiv brusreducering på, samt ett tredje där samtliga funktioner är avstängda.

Komforten är riktigt bra med mjuka kuddar som isolerar bra. Även bygeln är duktigt stoppad och det är inga problem att bära lurarna under en längre tid. Tyvärr sitter reglaget för funktionerna illa till och du kommer inte åt det när du har lurarna på dig, utan kågan måste vinklas ut för att nås. Hur tänkte Meters där?

Meters OV-1
Illa placerat bakom en bygel hittar vi reglaget för att aktiva brusreducering samt VU-mätarna.

OV-1 är inte trådlösa, här är det en hederlig signalkabel som gäller. Detta trots att det finns ett inbyggt batteri, men detta är dedikerat enbart till den aktiva brusreduceringen samt de aktiva VU-mätarna. Batteriet klarar cirka tio timmars lyssnande med den aktiva brusreduceringen aktiverad, vilket får ses som klart godkänt.

Ljudet OV-1 förmedlar är svulstigt med en makalöst bra basåtergivning och en krispig diskant. Tyvärr är mellanregistret en aning onyanserat, vilket drar ner helhetsintrycket en aning . Brusreduceringen som isolerad funktion får annars riktigt bra betyg då den effektivt eliminerar oönskat ljud utifrån. Lurarnas storlek gör de å andra sidan en aning otympliga om du använder dem på ett flygplan eller liknande och vill sova.

Omdöme

Ett coolt utseende kan man komma långt på och OV-1 liknar ingenting annat. Vi saknar dock trådlös kommunikation och hade gärna fått aning vassare mellanregister.

Fakta Meters Music M-OV-1

Typ: Brusreducerande lurar
Frekvensomfång: 20Hz - 20 kHz
Impedans: 32 Ohm
Anslutning: kabel
Batteritid: upp till 10 timmar (NC samt aktiva VU-mätare
Hands free-funktion: Ja
Pris: 272,99 pund (cirka 3 000 kronor) hos Amazon.co.uk
Läs mer hos Meters Music.

plus

Grym basåtergivning
Cool och udda design
Komfortabla

minus

Saknar bluetooth
Dyra
Reglaget sitter helt galet till

Betyg 6 av 10

Meters Music OV-1 Pris vid test: 2895 kr.

Bästa pris just nu: 825 kr