Brutalt bra ljud – Sennheiser HD 4.50 BTNC

Sennheiser tillhör den skara tillverkare som aldrig lanserat en produkt som inte håller måttet ljudmässigt. I ljudkretsar är detta ingen nyhet – Sennheiser levererar, så enkelt är det. Designmässigt har de möjligtvis inte alltid legat i framkant och de hoppar inte på första bästa modefluga när det gäller färg eller andra attribut – något som kortsiktigt kanske legat dem i fatet. Men i grund och botten finns bara ett recept på att lyckas på denna marknad med stenhård konkurrens: bra ljud.

Sennheiser

Nya HD 4.50 Wireless är ett par slutna lurar med brusreducering, en allt mer populär kategori, speciellt bland resenärer som vill kunna skärma sig från omvärldens ljud. 

Det som slår oss direkt är de mattsvarta kåporna med detaljer i silver. Det ser sjukt snyggt ut och passar dessutom i de flesta sammanhang. Hur många andra modeller kan man säga detsamma om?

Sennheiser HD 4.50 Wireless är trådlösa och kommunikationen sker via bluetooth och för att aktivare detta trycker du in strömbrytaren. Intill denna knapp finns sedan ett reglage för att byta spår, samt för att pausa musiken. Näst i tur kommer sedan volymreglaget, som även trycks in under ett par sekunder för att aktivera eller avaktivera brusreduceringen.
 

Sennheiser
Bra reglage. Enkelt och användarvänligt.

Rent konstruktionsmässigt är lurarna redan i passivt läge bra isolerade och de ergonomiskt designade öronkuddarna är något av de bekvämaste som går att hitta i dagsläget. Att bygeln dessutom är vikbar är ytterligare ett plus. Det uppladdningsbara batteriet räcker i runt 19 timmars uppspelning med brusreduceringen aktiverad, och cirka 25 timmar med densamma avstäng. Riktigt bra!

Tekniken för att stänga ute oönskat ljud heter på Sennheiser-språk ”Noise Gard” och i denna tappning är den relativt modest och långt ifrån den bästa vi stött på. Visst märks en väsentlig skillnad mellan lägena men är du ute efter ett par sov-lurar finns klart mer effektiva modeller att välja bland.

M3 rekommenderar

Vid musikavlyssning är de desto bättre. Ljudet är brutalt bra – trots den slutna konstruktionen. Inte för att de nedre frekvenserna får stryka på foten, men det känns som om Sennheiser prioriterat just detaljrikedomen i ljudåtergivningen. Den dedikerade appen fungerar även den utan anmärkningar – åtminstone så länge du lyssnar på lagrade låter eller via Tidal. Någon koppling till Spotify finns tyvärr inte, vilket är synd då framför allt equalizern i denna är riktigt bra.

Sennheiser HD 4.50 BTNC lämnar inte mycket åt pessimisten att gnälla på. Komforten är riktigt bra och batteritiden imponerar. Ljudet som förmedlas är klart, brett och fullt av detaljer oavsett vilka alster vi matar lurarna med. Brusreduceringen kunde varit något mer kraftfull men i gengäld märker vi knappt av något susande, något som annars kan vara störande.

Pris: 1 590 kronor hos Netonnet.
Läs mer: sv-se.sennheiser.com

plus

Komfortabla.
Brutalt bra ljud.
Hopfällbara.

minus

Något klen brusreducering.
Appen inte kompatibel med Spotify.

Betyg 8 av 10

Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless Pris vid test: 1552 kr.

Bästa pris just nu: 1483 kr