Skullcandy Crusher ANC: Komfortabla och med brutal superbas

Skullcandy Crusher ANC

Amerikanska Skullcandy har i stort sett alltid tillverkat hörlurar där tonvikten legat på basåtergivningen och man har heller inte varit sena att framhäva just detta. Tidigare var flertalet modeller även djärvt utformande, något som kanske inte tilltalat alla användare, i vilket fall inte den något äldre målgruppen. Turligt nog har även Skullcandy mognat – likaså produkternas design. Senast ut i raden av nya hörlurar är Skullcandy Crusher ANC, tilllika tillverkarens flaggskeppsmodell.

Riktigt snyggt designade

Till formen liknar Crusher vilka andra moderna over ear-hörlurar som helst. Det enda som i sammanhanget möjligtvis sticker ut något är färgalternativet vinröd. I övrigt går modellen att få i svart alternativt svart med ljusbruna detaljer.

Både kåporna samt huvudbygelns insida är mjukt stoppade, nästan i klass med Bose 700, vilket inte vill säga lite. De är med andra ord riktigt behagliga att bära och vikten på drygt 300 gram är inte mycket att orda om. Bygeln är ställbar längdledes, och det ganska rejält, vilket innebär att hörlurarna bör kunna passa de flesta användare – även dig med en något mindre huvudstorlek. Men särskilt tajt sitter de inte, så aktiviteter som att headbanga i takt med musiken går bort.
 

Skullcandy Crusher ANC

I bakkant på höger kåpa är funktionsknapparna för uppspelning samt samtalsfunktioner placerade. De är tre till antalet och lätta att nå med tummen. Med dessa ställer du in volymen, pausar eller återupptar musiken, byter spår samt svarar på eller avslutar samtal med. Två snabba tryck på mittknappen aktiverar även telefonens röstassistentfunktion.

Smarta funktioner, enkelt handhavande

På den vänstra kåpan finns en liten multifunktionsknapp. Tryck ner knappen ett par sekunder för att slå på eller av hörlurana, ett singeltryck för att se batteristatusen som visualiseras genom fyra små intilliggande led-lampor, samt två tryck för att aktivera/avaktivera den aktiva brusreduceringen.

Lägger du handen mot utsidan av kåpan i ett par sekunder aktiveras genomlyssningsläget där ljud utifrån istället förstärks samtidigt som den aktiva brusreduceringen inaktiveras. Smart och användbart när man snabbt behöver uppmärksamma något i sin omgivning.

Nedanför den lilla multifunktionsknappen hittar vi den kanske mest udda detaljen på dessa hörlurar. Ett skjutbart reglage med vilket du kan reglera basåtergivningen – från normalläge utan förstärkning till något av det brutalaste vi upplevt där du inte bara hör, utan även känner djupbasen vibrera i hela skallen. En häftig och onekligen udda funktion.
 

Skullcandy Crusher ANC

I den medföljande appen kan du dessutom skapa en personlig ljudprofil. Här lyssnar du efter olika ljud i varierande frekvenser och volymstyrka, och varje ton du hör bidrar till att skapa din alldeles egna profil.

Övertygande ljudprestanda

Nu låter Crusher riktigt bra direkt ur lådan, men med den personliga ljudprofilen blir resultatet flera resor bättre. Du kan växla mellan lägena i realtid för att jämföra och skillnaden är markant. I övrigt fyller appen ingen egentlig funktion, den inbyggda Tile-trackern för att du enkelt ska kunna lokalisera dina hörlurar administreras i en egen app.

Skullcandy Crusher finns även i en version utan aktiv brusreducering och Tile-funktion, och då till ett betydligt lägre pris. Så är då merkostnaden för möjligheten att stänga ute en del oljud berättigad?

Nja – är du ute efter den bästa lösningen på marknaden konstaterar vi ganska snart att brusreduceringen förvisso gör det den ska, men långt ifrån lika effektivt som i klassledande Bose 700 eller Sonys X-serie. Dessutom adderas ett lågfrekvent susande ljud så fort funktionen aktiveras, detta även i genomlyssningsläget.

Omdöme

Skullcandy Crusher ANC är ett par riktigt välljudande hörlurar och den personliga ljudprofilen gör underverk under lyssning. Den ställbara, extrema basåtergivningen är en udda feature som vissa användare kommer att älska – andra inte. Med tanke på prislappen underpresterar däremot den aktiva brusreduceringen och det konstanta susandet i bakgrunden drar ner helhetsbetyget ytterligare.

Specifikationer

Modell: Crusher ANC
Testad: Februari 2020
Tillverkare: Skullcandy
Typ: Over ear-hörlurar med aktiv brusreducering
Anslutning: Bluetooth 5.0, aux 3,5, USB-C (för laddning
Frekvensomfång: 20Hz - 20000kHz
Batteritid: upp till 24 timmar
Handsfree-funktion: ja
Vikt: 308 gram
Övrigt: Aktivering av röststyrning (Google-assistenten, Siri), inbyggd Tile-funktion
Rek pris vid test: 2 990 kronor
Pris: 2 989 kronor hos Coolshop.
 

plus

Komfort och design
Inbyggd Tile-tracker
Den personliga ljudprofilen
Mäktig justerbar bas
 

minus

Medioker aktiv brusreducering
Ett adderat vinande ljud med ANC- eller ambient-läget aktiverat
Pris

Betyg: 3 av 5

Skullcandy Crusher ANC Pris vid test: 2964 kr.

Bästa pris just nu: 2290 kr