Bose 700: Flaggskeppsmodell som levererar på alla plan

Nya modellen Bose 700 är ingen ersättare till nuvarande storsäljaren QC35 II, utan ingår i en egen produktserie som kommer att kompletteras med två in ear-modeller nästa år: Earbuds 500 samt Noise Cancelling Earbuds 700. Frågar ni oss är det utan tvekan en av de snyggaste modellerna just nu och när det gäller funktioner och prestanda finns här en hel del positiva inslag.

Bose 700

Visuellt skiljer sig den nya modellen rejält från syskonet QC35. Borta är de veckade öronkuddarna, de blottade gångjärnen liksom den alltigenom mer traditionella designen. Bose 700 har istället förärats med ett renare och mer elegant formspråk. Modellen finns i svart och silver, och den i sammanhanget smala huvudbygeln med ledad avslutning i höjd med kåpornas överkant har en i stort sett sömlös design.

På den högra kåpan hittar vi en usb-kontakt för laddning och två knappar, varav den övre används för att aktivera bluetooth samt för att stänga av/på hörlurarna. Den andra knappen används för att aktivera Google Assistent. Höger kåpa har dessutom touchfunktion, och genom att trycka eller svepa med fingret i olika riktningar byter du spår, pausar/återupptar uppspelningen, justerar volymen samt svarar på eller avvisar samtal.

På vänster hörlur finns bara en knapp och den används för att justera brusreduceringen – de förinställda lägena ställer du in i den tillhörande appen. Håller du knappen konstant intryckt aktiveras konversationsläget och omgivningsljudet släpps igenom. Riktigt smidigt!

Brutalt bra brusreducering

När det gäller brusreducering och hur bra Bose 700 presterar är vi riktigt imponerade. Vi gillar att funktionen är ställbar och i högsta läget, 10, blir det nästintill knäpptyst. Till sin hjälp har hörlurarna ett nytt akustik- och elektronikpaket liksom en helt ny digital signalbehandling.

Bose 700

Ljudbilden Bose 700 förmedlar håller även den högsta klass med en tydlig och välbalanserad ljudbild. Någon möjlighet att manuellt justera ljudet finns inte, och vi upplever inte heller att det finns något behov för det då den inbyggda EQ-tekniken sköter uppdraget galant på egen hand. Hörlurarna briljerar med en tilltalande basåtergivning och detaljrikedomen i det övre mellanregistret håller vi som en av de bättre i segmentet. Sammantaget är ljudkvaliteten nästintill lika imponerande som i klassledande Sony WH-1000XM3.

Omdöme

Är du ute efter ett par riktigt kompetenta brusreducerande hörlurar och på samma gång ropa in något av det trendigaste som går att bära på hjässan, då är Bose 700 valet för dig. Snygg design, användarvänliga rent funktionsmässigt och en ljudmässig fullträff.
M3 rekommenderar

Specifikationer

Modell: Noise Cancelling Headphones 700
Testad: September 2019
Tillverkare: Bose
Typ: Over ear-hörlurar med aktiv brusreducering
Anslutning: Bluetooth 5.0, aux 3,5/2,5 mm.
Batteritid: Upp till 20 timmar
Frekvensåtergivning: Ingen uppgift
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 264 gram
Övrigt: Inbyggd Google Assistent
Rek. pris: 4 390 kronor
Pris: 3 249 kronor hos Prisjakt.

plus

Snygg design, träffsäker touchkontroll.
Komfortabla, även vid längre sessioner.
Ljudet!
Klassledande aktiv brusreducering.
Ljudupptagning vid telefonsamtal.

minus

Dyra.
Batteritiden imponerar inte.

Betyg: 5 av 5

Bose Noise Cancelling Headphones 700 Pris vid test: 4390 kr.

Bästa pris just nu: 2790 kr