Philips SHB9850NC

Philips SHB9850NC – Grym brusreducering, makalöst ljud
Få, om ens någon, tillverkare är mer företagsam på marknaden just nu än Philips, speciellt när det gäller hörlurar. Fidelio NC1 som släpptes förra året gillade vi skarpt, och nu har de två nya modeller med brusreducering som är ett strå vassare. Kronjuvelen är trådlösa SHB9850 som har det mesta i teknikväg, en effektiv brusreducering och neodymiumelement på 40 mm som i kombination med ett akustiskt system med sluten baksida och förslutning över örat levererar ett ljud i världsklass.

Bästa köpDesignen är återhållsam, nästan blygsam med tanke på vad de presterar. Kontrollerna med touchfunktion är placerade på höger bygel och är enkla att lära sig och fungerar klockrent. Med svepande rörelser över kåpan upp och ner justeras volymen, och framåt och bakåt byter spår. För att pausa och svara på samtal trycker du snabbt på densamma.

Mest imponerande är brusreduceringen som inte förvränger musiken någonting. Du måste till och med ta av dig lurarna och kontrollera om lampan för aktivering är påslagen eller inte för att försäkra dig om vilket läge den befinner sig i om du spelar lite högre. Imponerande!

När ingen musik spelas överhuvudtaget, det är först då du märker hur effektiv brusreduceringen är. Det är näst intill knäpptyst, och således helt underbart vid flygningar eller på tågresor. Högsta betyg, och då har vi inte nämnt ljudkvaliteten ännu – som är magisk! Basen pumpar på brutalt och mellanregistret är väl avvägt med dynamik i världsklass, och någon tendens till distorsion finns inte överhuvudtaget – oavsett hur högt vi spelar. Den träffsäkra och luftiga diskanten får oss att dra på smilbanden vid flertalet tillfällen, vilket säger en hel del.

Ljudet!
Brusreduceringen!
Frekvensomfång och touchfunktion

Sladden saknar fjärrkontroll och mikrofon

Philips SHA9850NC är inget annat än en käftsmäll mot övriga i startfältet. Ljud, funktioner och framför allt brusreduceringen imponerar! Prislappen på 1 690 kronor är nästan skrattretande låg och utmärkelsen Bästa köp har sällan känts mer självklar.

 
Betyg 9 av 10

Fakta
Typ: Over ear
Pris: 1 690 kronor
Anslutning: 3,5 mm, bluetooth 4.0, NFC
Batteritid: Upp till 33 timmar
Vikt: 230 gram
Frekvensomfång: 8–23 500 Hz
Fjärrkontroll: Ja, på kåpan
Mikrofon: Ja