Beoplay H9: Dyra favoriter med högklassigt ljud

Beoplay H8 var en trevlig bekantskap när vi testade dem för ungefär tre år sedan. Beoplays H9 är en over ear-modell av H8. Och vi är lika imponerade denna gången. Formmässigt är H9 väldigt snarlik sin lite mindre föregångare – vi snackar exklusiv design med kåpor tillverkade i anodiserat aluminium. Här får vi alltså ingen plastig känsla.
 

Beoplay H9 trådlösa hörlurar brusreducering

Nackdelen är att lurarna inte är vikbara. Letar du efter bra ljud att ha med dig på flyget och som du samtidigt kan packa ned i ditt redan överfulla handbagage bör du nog kolla på annat alternativ. Dessutom saknar vi anpassningsbar brusreducering. Lite snålt, med tanke på den höga prislappen.

M3 rekommenderar

Men förutom det finns det mycket lite att anmärka på här. Brusreduceringen i övrigt är lysande utan störande sus i öronen, och du får verkligen vad du betalar för här i form av riktigt bra ljud. Batteritiden ligger på över 20 timmar med sladd, och 14 timmar trådlöst, och batteriet kan bytas ut om du skulle behöva det.

Visst, prislappen är rejält saftig (kanske lite väl högt satt), men när det kommer till ljud får du som bekant vad du betalar för. Det gäller inte minst i det här fallet.

Läs hela testet här!

Fakta Beoplay H9

Tillverkare: Beoplay (Bang & Olufsen)
Typ: Slutna over ear-hörlurar med ANC
Brusreducering: Ja
Element: 40 millimeter
Frekvensomfång: 20 – 22 000 Hz
Anslutningar: Bluetooth (med aptX)
Batteritid: Upp till 14 timmar med bluetooth och brusreducering, 16 timmar med endast bluetooth och 21 timmar med kabel och brusreducering.
Vikt: 295 gram
Övrigt: Handsfree-funktion
Pris: Från 3 890 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: beoplay.com

 
plus

Riktigt bra ljud
Snygg design
Batteritid
Utbytbart batteri

minus

Saknar anpassningsbar brusreducering
Kåpans touchkontroller fungerar endast i trådlöst läge (förutom NC)
Dyra


 
Betyg 8 av 10

Bang & Olufsen Beoplay H9 Pris vid test: 3890 kr.

Bästa pris just nu: 5190 kr