Bose QC35 II: Fortfarande grymt bra

Bose QC35 II må ha hamnat lite i skuggan av den nyligen lanserade Bose 700, men är fortfarande en av de vassaste modellerna på marknanden. Att Boses serie med Quiet Comfort-lurar är en succé är ett faktum alla ljudintresserade kan skriva under på. Till synes var och varannan användare har införskaffat sig ett par, så att Bose kommer att gå varsamt fram när det väl är dags för en uppdatering är ingen högoddsare.

Bose QC35 II

Komforten är ruskigt bra och QC35 II är några av de bekvämaste lurarna du kan köpa, med en härligt mjuk stoppning i kuddarna av syntetiskt läder som omsluter öronen. Även bågen är riktigt skön, känns påkostad och är klädd i alcantaratyg.

Anslutningen sker med hjälp av appen Bose Connect och inom ett par sekunder har din smartphone hittat sin nya kompis. Därefter får du i samma app en praktisk genomgång av knapparnas funktioner och vad de små led-lamporna fyller för funktion.

Ställbar brusreducering

Vänster kåpa har begåvats med en knapp som styr den ställbara brusreduceringen. Du kan numera välja mellan av, låg, eller hög brusreducering. Nu är skillnaden mellan de två aktiva lägena minst sagt blygsam, men i mellanläget släpps en aning mer omgivande ljud in. Funktionsknappen är välkommen och förenklar handhavandet rejält och, ja – brusreduceringen är fortfarande en av de bästa på marknaden.

På höger sida hittar vi tre knappar där den mittersta fyller flera funktioner. Besvara eller avsluta samtal eller håll den intryckt för att aktivera röststyrningsfunktionen (Siri eller Google Assistant) på din mobil, som är den andra nyheten Bose bjuder på. Med samma knapp byter du även spår framåt eller bakåt. De övriga två knapparna ändrar du volymen med. Enkelt så det förslår, alltså, och när det kommer till användarvänlighet finns inte mycket att anmärka på.

ose QC35 II

Appen i sig är annars en ganska enkel historia. Du kan här ställa in volym, byta och ställa in brusreduceringen, samt använda den nya funktionen ”musikdelning” som innebär att du kan streama din musik till ytterligare ett par kompatibla Bose-lurar. Eventuella mjukvaruuppdateringar tankas även ner automatiskt och du kan i appen välja när du vill installera dem. Bra, men några inställningar för ljudet hittar vi inte.

Ljudmässigt är det jämt skägg mellan dessa och föregångaren. Det vill säga att det låter grymt, med fyllig basåtergivning och bra upplösning i det övre frekvensområdet. Men vi överraskas inte på något sätt utan det känns snarare lite trist att det inte har hänt mer. Batteriet levererar upp till 20 timmars trådlös speltid och upp till 40 timmars speltid med sladd.

Omdöme

Bose QC35 II är trots att de numera börjar kännas något ålderstigna fortfarande några av de bästa hörlurarna i segmentet. Åtminstone när det gäller att filtrera bort oönskat brus och samtidigt leverera högklassigt ljud. Syskonet Bose 700 känns modernare och är ett i dagsläget intressantare alternativ.  
M3 rekommenderar

Specifikationer

Modell: QC35 II
Tillverkare: Bose
Anslutning: 3,5 mm, Bluetooth 4.1
Batteritid: Upp till 20 timmar
Frekvensåtergivning: Ingen uppgift
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 235 gram
Pris vid test: 3 690 kronor.
Pris nu: 2 589 kronor hos CDON.

plus

Grym passform och kanske de skönaste lurarna som finns på marknaden.
Enkelt handhavande och bra ljud
Enkel aktivering och justering av brusreduceringen

minus

Pris
En hel del ljud läcker ut
Börjar kännas åldersstigen

Betyg: 4 av 5

Bose QuietComfort 35 II Pris vid test: 3685 kr.

Bästa pris just nu: 2189 kr