JBL E65BTNC: Hörlurar som ger dig prisvärd brusreducering på långresan

Ett par bra och bekväma hörlurar med aktiv brusreducering gör stor skillnad när du är ute och reser. Vi fick in JBL:s nya E65BTNC strax innan det var dags att åka till USA för att bevaka CES-mässan i Las Vegas, och passade därför på att testa dem på två 10-timmars flygresor.

Robusta och bekväma

Det första intrycket vi får av JBL:s nya hörlurar är att de känns robusta och välbyggda. Tyvärr medföljer ingen påse eller fodral i kartongen, här ser vi första tecknet på att det här är ett par budgetlurar. Kåporna sitter bekvämt över öronen, tättslutande utan allt för hårt tryck. Värt att notera är att de är aningen små i storleken vilket kan ställa till lite problem för dig med stora öron. Bågen känns inte obekväm på något sätt den första stunden, men det är först efter ett antal timmars användning du verkligen känner hur komforten är, och det är samtidigt till stor del subjektivt hur du upplever ett par hörlurar. Vi tycker dock att E65BTNC känns helt okej även efter ungefär nio timmars konstant användning. Inte lika behagliga som dyrare och mer påkostade modeller från exempelvis Sony och Bose, men helt klart över förväntan utifrån prislappen.

Stort test: Bästa hörlurarna, on-ear, trådlösa med blutooth och med sladd

Bra ljud - utan aktiv brusreducering påslagen

Ljudkvaliteten hörlurarna levererar är också bra med godkänd dynamik, bra djup i basen och en överlag klar ljudbild som aldrig känns ansträngande för öronen. När vi drar på den aktiva brusreduceringen hör vi direkt stor skillnad när vi sitter på flyget mot USA. En hel del av bakgrundsljudet försvinner och när vi väl slagit på brusreduceringen finns det ingen väg tillbaka.

Vi hör å andra sidan ett svagt hiss-ljud i bakgrunden, något som inte stör nämnvärt just på flygplanet men som hörs lite tydligare i andra miljöer. Och det märks då även att den aktiva brusreduceringen faktiskt också påverkar ljudet negativt från musiken vi lyssnar på. Här är skillnaden mot t ex Bose QC35 markant, vi tappar bas och även klarhet i ljudet i stort. På flygresan, eller när vi tittar på film med hörlurar, blir det inte alls lika märkbart som när vi lyssnar på musik dock.

Du kan välja att använda hörlurarna trådlöst med bluetoothanslutning, eller med den medföljande kabeln. Vi klarade en Atlantflygning på nästan tio timmar trådlöst på en laddning utan problem, och specifikationerna säger upp till 15 timmars drift med aktiv brusreducering och bluetooth.

JBL E65BTNC hörlurar

På höger kåpa finns knappar för att slå på/av brusreducering, ändra volym och byta musikspår. Dessa knappar är, som på många hörlurar, svåra att hantera i blindo även efter lite vana. Här finns givetvis också inbyggd mikrofon så att du kan ta samtal när du använder hörlurarna, och de fungerar helt okej som headset. JBL-lurarna saknar app för att finjustera ljudet eller brusreduceringen, men det är någonting vi klarar oss utan.

Omdöme

JBL:s nya hörlurar presterar helt okej brusreducering och är samtidigt bekväma och rejäla trots ett lågt pris. Om du har kräsna (eller stora) öron bör du sikta på ett par vassare hörlurar men E65BTNC är ett prisvärt alternativ för dig som är trött på bakgrundsljud när du är ute och reser.

plus

Prislappen
Hög kvalitetskänsla
Helt okej brusreducering

minus

Ljudkvaliteten med NC aktiverat
Ingen påse eller fodral medföljer
Passar inte dig med stora öron

Fakta JBL E65BTNC

Testad: Februari 2018
Tillverkare: JBL
Typ: Trådlösa over-ear-hörlurar
Brusreducering: Ja, aktiv
Anslutning: Kabel eller bluetooth 4.1
Batteritid: 15h (med ANC) / 30h (utan ANC)
Frekvensåtergivning: 20–20 kHz
Vikt: 258 gram
Pris: 1 990 kronor hos Teknikmagasinet.

Betyg 6 av 10

JBL E65BT NC Pris vid test: 1990 kr.

Bästa pris just nu: 990 kr