JVC HA-S90BN-B: Brusreducerande hörlurar med en fyllig bas som imponerar

Vi som varit med ett tag minns JVC som ett gediget varumärke med en imponerande produktportfölj och som oftast även gjorde bra ifrån sig i tester. Tillverkaren låg bakom vhs-systemet för videokassetter och kunde casha in licenspengar och luta sig tillbaka. Men säg den lycka som varar för evigt. Dvd-formatet tog som bekant död på videokassetten.

Kvar fanns bärbart ljud (boomblastern är ju ikonisk), billjud, videokameror och projektorer – samt hörlurar. Även om JVC varit slumrande här i Sverige har försäljningen av dessa produktgrupper rullat på i andra länder. Men nu verkar det som om tillverkaren kör igång med en försiktig offensiv bestående av ett gäng hörlurar.

JVC HA-S90BN-B

HA-S90BN är ett par lätta over-ear-lurar som vid en första anblick ser riktigt stiliga ut. Kåpornas utsida är i glansig svart hårdplast, vilket visserligen är snyggt, men på samma gång känsliga för repor och fingeravtryck fastnar lätt. Vikten är endast 195 gram och komforten är riktigt bra med en mjuk stoppning mot öronen. Parning sker snabbt via nfc eller traditionell sökning. Någon dedikerad app finns inte utan samtliga inställningar och funktioner görs direkt via reglagen på lurarna.

På höger kåpa finns laddnings- och 3,5 mm-ingångar liksom fyra olika funktionsknappar. Med den ena justerar du volymen genom att dra reglaget fram eller tillbaka samt byter ljudläge (normal, basförstärkning eller mer diskant) genom att trycka in knappen. Den andra knappen pausar/startar du musiken samt byter spår och svarar på samtal med. Med den tredje aktiverar du brusreduceringen och med den fjärde stänger du av/på lurarna. Enkelt och användarvänligt.

Inte den bästa brusreduceringen

Just den aktiva brusreduceringen är varken adaptiv eller ställbar, utan här är det av eller på som gäller. Och den får godkänt, inte mer. Det är långt ifrån det bästa vi stött på och ett susande uppstår när brusreduceringen är aktiverad. Det är inget som noteras medan vi lyssnar men vid tyst läge är desto mer påtagligt. Ett brus byts ut mot ett annat skulle man kunna säga, men visst tar funktionen bort en hel del oljud utifrån.

Ljudprestandan är desto mer glädjande. En riktigt fyllig basåtergivning och ett kompetent mellanregister levererar en levande och luftig ton, med luftig och på gränsen till vass diskant på i toppen av registret. De tre olika lägena gör skillnad beroende på vad du lyssnar på, men som sagt, en app med fler inställningsmöjligheter att varit att föredra jämfört med en fysisk knapp. Eller varför inte en kombination?

Omdöme

Det var ett tag sedan vi fick möjlighet att testa produkter från JVC och visst ger det mersmak. Keep 'em coming! HA-S90BN övertygar inte på någon punkt, men gör heller inte bort sig. Priset är relativt lågt och komforten liksom batteritiden är bra.

Fakta JVC S90BN-B

Typ: Trådlösa Over ear-lurar med aktiv brusreducering
Frekvensåtergivning: 8 - 25000 Hz
Anslutning: Bluetooth (3.0) /kabel
Batteritid: upp till 16 timmar (NC på samt trådlöst), upp till 35 timmar (NC samt kabel)
Hands free-funktion: Ja
Vikt: 195 gram
Pris: 690 kronor hos Webhallen (ord. pris 1 499 kronor).

plus

Bra ljud och batteritid
Komfortabla
Pris

minus

Brusreduceringen
Få inställningsmöjligheter för ljudet och brusreducering

Betyg 6 av 10

JVC HA-S90BN Pris vid test: 690 kr.

Bästa pris just nu: 973 kr