Mobile World Congress handlar så klart mest om mobiltelefoner, men många tillverkare tar tillfället i akt att visa upp andra prylar som inte hann bli klara till CES i januari.

Här är några av de hetare nyheterna:

ZTE Grand S3

ZTE Grand S3 skannar dina ögon

Fingeravtrycksläsare är så gårdagens nyheter. Vill du ha något som är betydligt mer sci-fi kan du titta på ZTE:s nya mobil Grand S3. Den har nämligen en inbyggd retina-läsare för att låsa upp både telefonen och olika appar.

På bara ett par sekunder läser kameran på framtsidan av sina ögon och förser systemet med dekrypteringsnyckeln.

Lenovo Tab 2

Fetare ljud i surfplattan från Lenovo

Lenovo har presenterat två nya surfplattor som båda har certifierats för Dolby Atmos-ljud. Det innebär att du kan höra ljud inte bara framifrån i stereo utan även bakifrån, ovanifrån, från sidorna – ja runt hela huvudet.

Tab 2 A8 har vanliga små burkiga högtalare men 3d-ljudet fungerar via vanliga hörlurar. Tab 2 A10-70 har däremot en inbyggd soundbar med betydligt bättre högtalare än på de flesta surfplattor.

Alcatel Onetouch Idol 3

Prata uppochner

Alcatel visade upp en ny mobil som känner av om du håller den uppochner, så att du kan ta ett samtal oavsett på vilket håll du råkade få upp telefonen ur fickan. Idol 3 har helt enkelt en högtalare och mikrofon placerad både längst upp och längst ner på framsidan av telefonen, och väljer rätt utifrån hur du håller den. Vilken teknik som känner av hur du håller den framgår inte, men vi hoppas att det fortfarande kommer gå att ligga i sängen och prata med mobilen naturligt uppochnervänd.

Firefox OS

Mozilla satsar på ännu billigare lurar

Firefox OS har riktat in sig på bottenskiktet av marknaden för smarta mobiler, men nu satsar Mozilla på att även få in systemet i ännu billigare mobiler som helt saknar appar och andra funktioner som utmärker smarta mobiler. Mozilla presenterade ett nytt samarbete med LG och flera operatörer som Verizon, Telefónica, KDDI och U+ för att ta fram enkla och billiga mobiler med Firefox OS.