Vi hade stora förväntningar när den lilla förpackningen med Activité äntligen levererades till redaktionen. På förhand har den väckt ett visst habegär med det mer klassiska analoga utseendet.

withings activite
Diskret. Withings Activité ser ut som en helt vanlig analog klocka.

De flesta smarta klockor har ju tidigare basunerat ut att de är just ”smarta” med led-ljus, käcka färger och digitala displayer. Designen har tack och lov blivit betydligt bättre på många modeller den senaste tiden, ett lysande exempel på detta är LG:s G Watch R.

Premiumkänslan lyser med sin frånvaro

Withings Activité ser ut som vilken analog klocka som helst och har en helt vanlig analog urtavla som visar tiden. Dessutom finns en extra tavla numrerad från 0 till 100 som åskådliggör hur många procent av det uppsatta målet steg du tagit under senaste dygnet.

Missa inte: Apple Watch-adaptrar redan på Kickstarter

withings activite
Två armband medföljer, ett i silikon och ett i kalvskinn som med ett enkelt handgrepp byts ut på några sekunder.

withings activite
Överskådligt och tydligt i appen Health Mate.

Men den där kvalitetskänslan vill inte riktigt infinna sig. Dels är armbanden för smala och har en billig känsla, själva klockan mäter endast 3,6 centimeter i diameter vilket är på tok för litet för att se bra ut om du har någorlunda breda handleder, och i relation till detta är den för tjock. Det blir lite leksaks-klocka över det hela och det känns en aning avigt med tanke på prislappen.

Överskådligt och med vettiga funktioner

Nu finns det viktigare saker än utseende och den så kallade ”premiumkänslan”. Kan du leva med ovan nämnda karaktär har den faktiskt ett par intressanta egenskaper. Själva klockan saknar helt funktionsknappar.

Allt styrning sköts i appen Health Mate, där du programmerar in dina personliga mål, startar dina träningspass och ställer väckarklockan. Ett larm som för övrigt väcker dig med vibrationer, och vill du dubbelkolla vilken tid du ställt in larmet på i appen är det bara att tappa två gånger på glaset, så åker visarna dit under ett kort ögonblick.

withings activite
Som ni ser blev det en hel del sömn och väldigt lite aktivitet för skribenten denna dag.

Du bör med andra ord alltid ha på dig klockan, även när du sover. Då får du även få din sömn övervakad och all data presenteras sedan i appen i form av hur länge du sovit uppdelat i lätt- och djupsömn. Appen innehåller även en hel del tips och annat du bör tänka på för ett hälsosammare liv.

Kopplas enkelt ihop med andra produkter

En annan sak vi gillar med upplägget är hur enkelt det är att koppla på andra enheter från Withings i form av den uppkopplade vågen, blodtrycksmätaren (går att mäta med vissa telefoner) samt Withings Aura – tillverkarens egna mer avancerade sömnsystem. Activité är även vattentät ner till 5 atm (atmosfärtryck) och inom kort ska du även kunna övervaka aktiviteter i vattnet.

Omdöme

Nja, det här räcker inte riktigt. Visst, funktionsmässigt är det riktigt bra och appen Health Mate gillar vi sedan tidigare. Men för knappt 4 000 kronor hade vi väntat oss mer i form av exklusivitet och image. Den ser helt enkelt för ynklig och billig ut för att vi ska gå igång på riktigt

Fakta: Withings Activité

Tillverkare: Withings, www.withings.com
Mer information: Coolstuff, www.coolstuff.se
Funktioner: Stegräknare, kaloriräknare, sömnövervakning.
Kraftkälla: Utbyttbart batteri, CR2025 (ca. 8 månader)
Systemkrav: IOS 7.0 eller senare, Android 2.3.3 eller senare.
Storlek: 3,6 cm i diameter
Vikt: 37 gram (enheten)
Övrigt: Vattentät ned till 5 atm.
Pris: Cirka 3 900 kronor.


Smarta funktioner tillsammans med appen Health Mate
Hög kompatibilitet med andra produkter
Batteritid


Billig känsla
Dyr
För liten, för tjock

Betyg 3 av 5