>> Här hittar du vårt test av Chromecast generation 3 (2018)
>> Här hittar du test av Chromecast Ultra (4k)

Nej, den nya strömningspluggen från Google heter faktiskt inte Chromecast 2, trots att de flesta valt att kalla den så. Den heter bara Chromecast, eller möjligen Nya Chromecast. Det är samma irriterande vana att ignorera att den gamla modellen ens existerat som även Apple och Motorola har.

Så vad är nytt med nya Chromecast? Till att börja med går det inte att undgå den nya stilen och konstruktionen. Från att ha varit en usb-minne-liknande pinne du sticker in i hdmi-porten, har Chromecast nu blivit en rund liten jo-jo på ett decimeterlångt platt hdmi-snöre.

Du pluggar in den i tv:n och sedan hänger Chromecast fritt, och lite snett. Särskilt prydligt ser det inte ut, men den är mer praktisk än innan om du har tätt mellan hdmi-uttagen på tv:n. Den ska komma i tre färger, men bara den svarta säljs i butiker, de andra två får beställas från Google Store men levereras inte riktigt ännu. D

Det här är en pryl som de allra flesta har hängandes bakom tv:n, så riktigt varför Google lägger ner tid på designen vet vi inte. För vår del skulle den kunna se ut hur som helst, så länge den fungerar som utlovat.

Google Chromecast generation 2
Nya lösningen med puck på snöre är inte lika prydlig som gamla pinnen, men egentligen mer praktisk. En del användare hade inte riktigt plats för Chromecast förut och var ändå tvungna att använda skarvsladd.

Fakta

Svårighetsivå: Enkel
Chromecast
Tid: 30 minuter
Det här behöver du:
* Google Chromecast (Cirkapris: 300 kronor).
* En tv med hdmi-ingång.
* En trådlös router.
* Dator, surfplatta eller smartphone. Chromecast fungerar med Windows 7, Mac OS X 10.7, Chrome OS, Android 2.3 och IOS 7 eller senare.
Det här lär du dig:
* Vad Google Chromecast är.
* Hur du kommer igång med din Chromecast.
* Att trimma och felsöka din Chromecast.
* De bästa apparna för mobil och surfplatta