Vanlig tablå-tv håller på att dö, och allt fler väljer i stället tjänster som SVT Play, Youtube och Netflix. Problemet är att det inte är speciellt bekvämt att sitta framför datorn, surfplattan och telefonen och och titta.

Lösningen kan vara att köpa en dyr smart-tv, men ett biligare alternativ är att skaffa en Google Chromecast. Den första modellen ser ut som ett usb-minne, medan Chromecast version 2 har fått formen av en liten rund puck (bilden nedan). Den senaste, Chromecast generation 3, ser snarlik ut, men sportar något högre prestanda.

Chromecast

Du kopplar din Chromecast till tv:ns hdmi-ingång. Det här är en kontakt som finns på in princip alla platta tv-apparater, även om de har många år på nacken.

När det är klart ansluter du din Chromecast till det trådlösa nätverket hemma. Du kan nu strömma ljud och bild från alla prylar som är kopplade till samma nätverk - oavsett om det är en Android, Iphone, Ipad eller dator.

Använder du datorn kan du visa upp valfri sajt på tv:n via din Chromecast - så länge du kör webbläsaren Chrome.

För att använda telefonen eller surfplattan krävs däremot specialla appar som är gjord för Chromecast. Det finns gott om dem - och i den här artikeln har vi valt ut de 25 bästa. 

Missa inte! Ryktena stämde: Nya, snabbare Chromecast Ultra får stöd för 4K