Att Huawei vill vara med och utmana de stora drakarna är det inget att snacka om. Lokalen belägen vid Themsen i London var fullsatt och det drogs ner applåder titt som sätt av uppenbart anställd personal utan att riktigt lyckas få med oss i media på plats.

huawei p8

Priset på nya P8 är givetvis intressant och visst känns det som om du får mycket för pengarna. Ord som ”premium” var ett stående mantra på eventet när nya P8 skulle presenteras och jämförelsen med Samsung S6 och iPhone 6 var ett stående inslag.

Bra känsla och prisvärt

Och visst har kineserna något på gång, känslan i materialet är riktigt hög och i och med att kameran inte alls sticker ut från baksidan är den helt slät, vilket understryker hur tunn den verkligen är.

Missa inte: P8 - Huaweis nya flaggskepp

Prestanda får vi återkomma till när vi testat den ordentligt men första intrycket är att det går riktigt fort bland menyer och applikationer och den ligger bra i handen men de rundande kanterna.

Kameran en snackis

Kameran på 13 megapixel med en ny sensor fick mycket uppmärksamhet. Enligt Huawei ska den ge exceptionellt bättre bilder i bland annat ljussvaga miljöer, något som vi dock hört många säga tidigare.

huawei p8

Annars var det var det de olika mjukvarulösningarna för att kunna ta lyckade selfies och ”groufies” (vem använder det ordet?) med en rad olika effekter för att snygga till personerna i fokus i bilden, speciellt människor den känner igen via face recognition.

Coola effekter och smidiga skärmdumpar

"Light painting", är en annan funktion som låter dig skissa ljusspår i luften för coola nattbilder. Något vi inte sett förut och något vi garanterat kommer att leka med en hel del när vi får spendera mer tid med nya P8.

”Knuckle sense technology" innebär enkelt förklarat att du knackar på skärmen för att ta en skärmdump som även kan beskäras direkt på skärmen. Smidigt!

Missa inte: Huawei P8 Max - supertunn phablet med bra batteri

Andra nyheter var däremot mindre intressanta, som Roaming+ som kopplar upp P8:an tre gånger så fort när du åker utomlands, Ett problem vi inte visste fanns…

P8:an är på ingång till redaktionen för ett ingående test som kommer att dyka upp på m3.se inom kort.