blixt mobil iblazr

Bra bilder i dåligt ljus

Iblazr flash (iblazr.com) är en förstärkt blixt till din smartphone. Toppen när du vill plåta eller filma i dåligt ljus, eller mjuka upp ljuset vid en selfie. Du sätter den i hörlursuttaget, men blixten har ett eget batteri så den drar inte något från mobilbatteriet. Blixten fungerar till såväl Iphone som Android och Windows Phone-mobiler. Priset är runt 400 kronor.

kopknapp


mobil objektiv black eye

Roligare bilder med nya objektiv

Vill du förbättra dina bilder eller leka med nya perspektiv kan du inhandla ett paket med tre objektiv – makro, vidvinkel och fisheye – och experimentera lite under fotograferandet. Black Eye Objektiv till smartphone kostar knappt 440 kronor.

kopknapp


mobil fjärrutlösare shutterball

Färgglad fjärrutlösare

Om du nu skaffar Gorillapod-stativet ovan kan du behöva en fjärrutlösare för plåtningen. Fyndiq säljer en färgglad variant som använder bluetooth för ändamålet. Tryck lätt på bollen så klickar det till i kameran – från upp till 20 meters avstånd! En Shutterball får du för knappt 300 kronor hos fyndiq.se.

kopknapp


holga mobil filter

Rolig och kreativ fotografering

Det som ser ut som en gammal telefons nummerskiva är i själva verket ett mobilskal med kamerafilter till din smartphone. Du snurrar på hjulet och har nio olika objektiv och filter att välja bland. Holga objektiv och filterskal för Iphone 5 finns på www.holgadirect.se för 189 kronor. Skalet finns också till exempelvis Samsung Galaxy S4 och HTC One, men kostar då några tior mer.

kopknapp


sony lens style kamera

Så blir mobilen en systemkamera

Med Sonys Lens-Style-kameror får du riktig proffskvalitet på dina fotografier. DSC-QX100 från Zeiss ger dig bilder i dslr-kvalitet. För runt 3 000 kronor kan du få 20,2-megapixelsobjektivet. Du fäster det på din smartphone och använder mobilskärmen som sökare och avtryckare.

kopknapp prisjakt