Fler mobiltester:


Komplicerat globalt läge och komponentbrist verkar inte avskräcka mobiltillverkarna som friskt spottar ur sig nya och allt bättre telefoner. I mobilerna som släppts senaste året är det framför allt tre saker som står klart.

Testade mobiler

För det första har 5g tagit över helt. För bara ett år sedan fanns det fortfarande enstaka undantag, men nu är det 5g för hela slanten. Inte bara i toppskiktet, utan det börjar bli vanligt i mellanklass och finns till och med i enstaka budgetmobiler.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Det andra är att det inte verkar finnas någon gräns för hur snabb en mobil kan bli. Efter försiktigare steg framåt i föregående generationen tar Apple och Qualcomm i år älgkliv framåt i prestandaracet. Inte minst Apple som på hösten gått på knockout med A15 Bionic-kretsen som slår allt just nu. Men håller du dig till Android behöver du inte oroa dig, även toppkretsen från Qualcomm, Snapdragon 888, är ett riktigt prestandamonster. Även Samsungs senaste Exynos-krets är ett bra prestandalyft, om än inte ett lika stort.
 

Fler processorval

Intressant är också att Qualcomm fyllt ut gapet mellan toppresterande processorn och de snäppet under med nya, intressanta modeller som fortfarande ger mycket datorkraft, men med mindre risk för överhettning och lägre energiförbrukning. En av de stora tillverkarna, Motorola, har därför valt att utrusta sin topptelefon med just en sådan.

Mobilerna med bäst kamera – stort test

En tredje och sista positiv sak är att de två sista stora tillverkarna, Apple och Sony, nu äntligen stoppar in högfrekvent skärm i sina toppmobiler. Det är verkligen på tiden och något vi önskat från den i ett par år. Silkeslen hantering i 90 eller 120 Hz gör mycket mer för kvalitetskänslan än man först kan tro, och efter att ha upplevt det i fler och fler telefoner under åren är det ingenting vi vill vara utan.

Sedan går givetvis utvecklingen framåt på alla andra punkter också. Mer och mer avancerade kameror, snabbare batteriladdning, både trådad och trådlös, finputsning av ljud- och skärmkvalitet, och mycket mer. Men det är de tre punkterna ovan som mest präglat mobilerna år 2021.
 

Färre kandidater än vanligt

I år har vi sett en mobilmarknad där ett par varumärken har fallit bort. Den kanske mest uppenbara är Huawei, som med nysatsningen på egna mobila operativsystemet Harmony OS har valt att pausa med mobillanseringar i Sverige. Senaste toppmodellen Mate 40 Pro kom förra hösten, och finns inte längre lätt tillgänglig i svenska butiker. Det är lite synd, för trots avsaknad av en del Google-baserad funktionalitet var det en riktig höjdarmobil med framför allt en av branschens allra bästa kameror.

Ett annat varumärke som har tappat fart är Poco, Xiaomis avknoppade prispress-märke. Det har kommit en handfull billigare Poco-modeller under året, men ingen som levererar riktig topprestanda och premiumfunktioner. Därför har de fallit bort från denna lista.

Det är som alltid en brokig skara mobiler i toppen. En del tillverkare satsar på extra allt i prestanda design och funktioner, och prislappar som skenar uppåt. Andra väljer ut enskilda toppegenskaper och skippar andra med prislappar från 6 000 till 8 000 kronor som resultat. De flesta ligger dock strax under eller strax över 10 000-kronorsstrecket.
 

Så gjorde vi urvalet och testet

Vi har under året testat alla nysläppta toppmobiler, och har här sammanställt, återbesökt och uppdaterat telefontestet som publicerats på M3.se och Macworld.se. Kriteriet för att vara med i testet är 5g-uppkoppling och premium-prestanda, att telefonen är under ett år gammal och att den finns att köpa i skrivande stund i svenska butiker.

Telefonerna har testats vid lansering, om inget annat uppges, och med dåvarande aktuell operativsystemsversion och systemuppdateringar. Mobilerna prestandamätts med senaste version av Antutu Benchmark, Geekbench och 3dmark. Batteritid har bedömts med uppspelning av strömmad video, samt uppskattats under vardaglig användning. Olika testare och skribenter kan ha ansvarat för och bidragit till olika tester. Därför kan viss subjektiv bedömning variera.

5 saker att tänka på när du köper ny mobil


Iphone 13: Basmodellen som sätter ribban

Med en kraftig uppgradering förra året gör Apple det enda rätta och fixar i år till de små skavankerna.

Apple Iphone 13

Betyg 5 av 5

Omdöme

Äntligen får vi en märkbart förbättrad kamera även i grundmodellen. Ännu mer efterlängtat har längre batteritid varit. Men med förra årets kavalkad av godsaker känns årets uppgradering avslagen. Inte för att det är en dålig grundmodell, tvärtom är det svårt att egentligen hitta något väsentligt att klaga på. Vi är nog bara bortskämda. Vår största kritik är därför egentligen namnet, och det är inte för att vi är vidskepliga. Med den gamla namngivningen hade detta varit en solklar Iphone 12S.

Positivt

 • Bättre mörkerbilder med större kamerasensor
 • Märkbart ljusstarkare skärm
 • A15 Bionic är seriöst snabb
 • Mer minne till bättre pris

Negativt

 • En mindre uppgradering än vi hoppats
 • Fortfarande inte snabbare skärmuppdatering
 • Många av de nya finesserna känns lite krystade
Tillverkare: Apple
Testad: September 2021
Systemkrets: A15 Bionic, 5 nm
Minne: 6 GB
Lagring: 128/256/512 GB
Pris: 128 GB: 9 790 kr hos Netonnet. 256 GB: 11 090 kr hos Netonnet. 512 GB 13 790 kronor hos Netonnet

 Läs hela Macworlds test av Iphone 13 


Iphone 13 Mini är ett riktigt kraftpaket

Iphone 13 Mini ryms enkelt i handflatan och ser lagom beskedlig ut. Men låt inte utseendet bedra dig...

Iphone 13 Mini
Iphone 13 Mini (vänster) bredvid Iphone 13 Pro.
Betyg 4 av 5

Omdöme

Med ett format som gör att den slinker ned i nästan vilken ficka som helst och prestanda för att ställa den tuffaste Android-telefon med rumpan bar är Iphone 13 Mini ett föredömligt litet kraftpaket. Kamerorna är mycket bra och känslan i handhavandet är rapp. Den har dessutom ett par timmars bättre batteritid än föregångaren vilket gör den här spolingen till en bra instegsmodell för dig som vill vandra i ett ekosystem där allt är integrerat och alltid fungerar (nåja).

Positivt

 • Bra format
 • Snabb som tusan
 • Tar bra bilder och video

Negativt

 • Skärmen har inte adaptiv uppdateringsfrekvens. Varför, Apple, varför?!
 • Batteritiden är i minsta laget
 • Lightning-kontakt – vi vill ha usb-c!
Testad: September 2021
Systemkrets: A15 Bionic
Minne: 4 GB
Lagring: 128/256/512 GB
Pris: Pris: Från 8 590 kronor hos Webhallen (128 gigabyte lagring)

 Läs hela Macworlds test av Iphone 13 Mini 


Iphone 13 Pro – så nära en fullträff det går att komma

Prestandan i Iphone 13 Pro är wow!

Iphone 13 Pro
Betyg 5 av 5

Omdöme

Apple har släppt några mindre lyckade telefoner (vi tittar på dig, Iphone 6) men Iphone 13 Pro är så nära en fullträff det går att komma. Nya kameror rakt igenom. Ruskigt snabb processor som kör cirklar runt ALLA Android-telefoner, grym oled-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens, allt förpackat i ett snyggt stycke stål och glas.

Positivt

 • Snygg och välbyggd
 • Bra kameror
 • Snabb
 • Skärmen

Negativt

 • Cinematic Mode känns mest som ploj
Testad: September 2021
Minne: 6 GB
Lagring: 128/256/512 GB – 1 TB
Pris: Från 12 290 kronor hos Netonnet

 Läs hela testet av Iphone 13 Pro 


Iphone 13 Pro Max – en mobil med extra allt

När Apple inte har några begränsningar alls får du en stor men fantastisk mobil.

Iphone 13 Pro Max
Iphone 13 Pro Max jämfört med en vanlig Iphone 13.
Betyg 5 av 5

Omdöme

Redan Iphone 13 Pro är en helt fantastisk mobil. Men de som säger att storleken inte spelar någon roll har fel. Med en 13 Pro max får du en skärmstorlek som är mer användbar även när du är hemma. Den duger för fler användningsområden utan att du behöver sträcka dig efter din Ipad. Och när du går ut kan du njuta av hela 40 procent större batterikapacitet. Så länge du inte har för små händer tycker vi att det är värt 1 200 kronor extra.

Positivt

 • Stor kamerauppgradering ger utmärkta mörkerbilder
 • Härligt stor skärm med 120 Hz Promotion
 • A15 Bionic skrattar rått åt konkurrenterna
 • Mycket större batterikapacitet
 • Du kan nu ha dubbla esim

Negativt

 • Inte lika stor uppgradering som vi hade hoppats på
 • Fortfarande inte usb-c port
 • De nya finesserna känns inte som någon kioskvältare
Tillverkare: Apple
Testad: September 2021
Minne: 6 GB
Lagring: 128/256/512 GB samt 1 TB
Pris: 128 GB: 13 490 kr hos Netonnet. 256 GB: 14 790 kr hos Mediamarkt. 512 GB 17 490 kronor hos Netonnet, 1 TB: 20 190 kr hos Mediamarkt

 Läs hela testet av Iphone 13 Pro Max


Asus ROG Phone 5: Gaming-mobil med tung prestanda

Asus fullmatade gamingmobil kör nya processorn Snapdragon 888. 

Asus ROG Phone 5
Betyg 4 av 5

Omdöme

Tack vare toppad hårdvara och effektiv kylning, förbättrade sätt att anpassa telefonen för bästa spelupplevelse och även gott om egenskaper som du har glädje av utanför spelandet får du i Asus Rog en högpresterande telefon med utmärkt skärm och imponerande ljud. Vikten och den mindre imponerande kameran kan dock vara orsak för många att tveka. Det här är en utmärkt gaming-maskin med mervärde, snarare än en vanlig smartphone du även kan spela på.

Positivt

 • Tunga prestanda.
 • Utmärkt bild och ljud.
 • Många smarta funktioner för spel.
 • Stort, snabbladdat batteri.

Negativt

 • Stor och tung.
 • Obekvämt varm vid laddning.
 • Bitvis bökig gränssnitt
Testad: Mars 2021
Tillverkare: Asus
Systemkrets: Snapdragon 888
Minne: 8/12/16 GB
Lagring: 128/256 GB
Pris: 8 499 kr hos Elgigantenr (8/128 GB), 9 390 kr hos Proshop (12/256 GB), 9 848 kronor hos CDON (16/256 GB)

 Läs hela testet av Asus ROG Phone 5 


Asus Zenfone 8: Kompakt kraftpaket till rätt pris

Asus fortsätter att leverera mycket smartphone för pengarna. Denna gång i ett smidigt litet format.

Asus Zenfone 8
Betyg 4 av 5

Omdöme

Asus fortsätter att överraska, den kompakta Zenfone 8 kan locka den som tröttnat på mobiler i jätteformat. Den har rätta prestandan, kompromisslöst ljud och bild till ett fördelaktigt pris. Andra egenskaper, som exempelvis kameran, är mer alldagliga och värmen telefonen genererar kan ibland bli ett komfortproblem.  

Positivt

 • Snabb trots kompakt format
 • Utmärkt skärm och ljud
 • Bra batteritid
 • Priset

Negativt

 • Kan bli obekvämt varm
 • Saknar vissa premiumegenskaper
 • Anonym design
Testad: Maj 2021
Tillverkare: Asus
Systemkrets: Snapdragon 888
Minne: 8/16 GB
Lagring: 128/256 GB
Aktuella priser: 6 990 kronor hos Power (8/128 GB). 8 347 kr på Cdon (12/256 GB)X

 Läs hela testet av Asus Zenfone 8 


Asus Zenfone 8 Flip: Fotar och filmar bättre än någonsin

Asus behåller sin unika kameralösning i sin nya toppmodell. Och den fotar och filmar bättre än någonsin.

Asus Zenfone 8 Flip
Betyg 4 av 5

Omdöme

En prestandauppgradering, bättre ljud och färskare mjukvara är de stora skillnaderna mellan Zenfone 8 Flip och den mycket snarlika föregångaren Zenfone 7 Pro. Det är en udda telefon som lever på sin unika kameralösning, men den dras med en del andra kompromisser.

Positivt

 • Höga prestanda
 • Snygg skärm och uppgraderat ljud
 • Flipp-kamerans unika möjligheter
 • Mycket bra batteritid

Negativt

 • Ej vattentålig
 • Ingen trådlös laddning
 • Stor och tung
 • Ingen ois för kameror
Testad: Maj 2021
Tillverkare: Asus
Systemkrets: Snapdragon 888
Minne: 8 GB
Lagring: 256 GB, plats för mikro sd
Aktuellt pris: Från 8 490 kronor på Prisjakt

 Läs hela testet av Asus Zenfone 8 Flip 


Lenovo Legion Duel 2: Kraftfull gamingmobil med unik kylning

Lenovos andra mobil för gamers, Legion Phone Duel 2, liknar ingenting annat just nu.

Lenovo Legion Duel 2
Betyg 4 av 5

Omdöme

Första Legion Duel var en intressant debut. Legion Duel 2 visar att Lenovo tar mobilspelande på allvar. Tack vare flera smarta finesser har de satt sig själva på kartan. Den avancerade fläktkylningen är dock inte riktigt så effektiv som vi hoppats på.

Positivt

 • Hög peak-prestanda
 • Utmärkt skärm
 • Flest spelkontroller just nu
 • Bra selfiekamera

Negativt

 • Tjock och tung.
 • Fläkten irriterar och oroar
 • Mer kraft i ljudet hade varit bra
Testad: April 2021
Tillverkare: Lenovo
Systemkrets: Snapdragon 888
Minne: 16 GB
Lagring: 512 GB
Pris: 9 990 kronor hos Lenovo

 Läs hela testet av Lenovo Legion Duel 2 


Motorola Edge 20 Pro: En billigare premiummobil

2021 års toppmodell Edge 20 Pro är en mer konservativ mobil än förra årets lyxiga toppmodell. Men också billigare.

Motorola Edge 20 Pro
Betyg 3 av 5

Omdöme

Goda prestanda, bra men bångstyrig kamera, snygg skärm och pressat pris är de största fördelarna med Edge 20 Pro. Men det vill till att du blir vän med det stora formatet och kan förlåta en del små irritationsmoment. Nya Ready For-systemet är en kul bonus, men inte en avgörande fördel. Jämfört med förra årets Edge Plus känns det här avslaget, och det finns vassare konkurrenter till samma pris.

Positivt

 • Stor snygg skärm
 • Kan ta utmärkta foton
 • Goda prestanda
 • Bra batteritid

Negativt

 • Mono-högtalare
 • Saknar flera premiumfunktioner
 • Bred och otymplig
 • Ojämn och svårhanterad kamera
Testad: Augusti 2021
Tillverkare: Motorola
Systemkrets: Snapdragon 870
Minne: 12 GB
Lagring: 256 GB
Aktuellt pris: 6 990 kronor hos Netonnet

 Läs hela testet av Motorola Edge 20 Pro 


Oneplus 8T: Vässat flaggskepp till bättre pris

Oneplus 8T är ett ännu mer lockande val än redan bra Oneplus 8.

Oneplus 8T
Betyg 4 av 5

Omdöme

Med 8T erbjuder Oneplus nu ett mer lockande nedbantat flaggskepp än Oneplus 8 var. Plan skärm med snabbare respons samt justerad prislapp gör den till ett tydligare alternativ till Oneplus 8 Pro. Den ligger även bra till i konkurrensen med andra heta höstsläpp i samma klass. Vi är inte helt övertygade av kamerafunktionerna, men de som väl sitter där levererar god kvalitet.

Positivt

 • Platt och snabbare skärm.
 • Extra snabbladdad.
 • Först med Android 11.
 • Nedbantat pris.

Negativt

 • Ej vattentät.
 • Ingen zoomkamera.
 • Något tunt ljud.
Testad: Oktober 2020
Systemkrets: Snapdragon 865
Lagring: 128/256 GB
Pris: Från 6 499 kr på Oneplus.

 Läs hela vårt test av Oneplus 8T 


Oneplus 9: En stabil mobil med vissa kompromisser

Oneplus standardmodell av 9-serien håller hög kvalitet.

Oneplus 9
Betyg 4 av 5

Omdöme

Oneplus 9 har en lång lista av kompromisser för att hålla ned priset. En och en är de inte avgörande, och det är fortfarande en telefon i toppklass med det mesta vi kan begära, men det finns ingenting som direkt lockar. Den har tuff konkurrens och är dessutom en blygsam besparing jämfört med lysande Oneplus 9 Pro.

Positivt

 • Prestanda.
 • Bra bildskärm.
 • Snabbladdad.
 • Smidiga OxygenOS.

Negativt

 • Många små kompromisser jämfört med Pro.
 • Ingen zoom och enklare kamera.
 • Batteritiden.
Testad: Mars 2021
Tillverkare: Oneplus
Systemkrets: Snapdragon 888
Minne: 8/12 GB
Lagring: 128/256 GB
Pris: 7 690 kronor (8/128 GB) och 8 690 kronor (12/256 GB) på Prisjakt.

 Läs hela testet av Oneplus 9 


Oneplus 9 Pro: Ny toppmobil gör det mesta rätt

Oneplus lägger fokuset på en förbättrad kamera med många nyheter.

Oneplus 9 Pro
Betyg 5 av 5

Omdöme

Prestanda i toppklass, imponerande batteriegenskaper, marknadens kanske bästa bildskärm och en kamera med flera väldigt spännande nyheter. Det är mycket som tilltalar oss med nya Oneplus. Enda verkliga nackdelen är den värmeutveckling som gör att den till och från blir obekväm utan skal. Men det är något den delar med flera andra mobiler.

Positivt

 • Höga och stabila prestanda.
 • Utmärkt bildskärm och bra ljud.
 • Lång batteritid och mycket snabbladdad.
 • Högintressant ny kamera.
 • Snyggt, väloptimerat system.

Negativt

 • Blir snabbt varm.
 • Begränsad ljudkontroll.
 • Makrofoto imponerar inte.
Testad: Mars 2021
Tillverkare: Oneplus
Systemkrets: Snapdragon 888
Minne: 8/12 GB
Lagring: 128/256 GB
Rek. pris: 8 690 kr (8/128 GB), 9 690 kr (12/256 GB) hos Prisjakt.

 Läs hela testet av Oneplus 9 Pro 


Samsung Galaxy Note 20: Funktionsfylld flaggskeppsmobil

Note 20 har en del goda kvaliteter, men också flera missar.

Samsung Galaxy Note 20
Betyg 3 av 5

Omdöme

Trots läcker design, bra ljud, smart mjukvara, kvalitetskamera och förbättrad batteritid jämfört med Galaxy Note 20 Ultra, är det en hel del som skaver med Note 20. Den billiga känslan i bakstycket, en 60 Hz-skärm och en lång lista av små detaljer och egenskaper som gör den sämre än Note 20 Ultra. Med dess fortfarande saftiga prislapp ställer vi höga krav och förväntar oss betydligt färre kompromisser. 

Positivt

 • Uppgraderad pennfunktion.
 • Full med smarta detaljer.
 • Bättre batteritid.

Negativt

 • Bara 60 Hz-skärm.
 • Plastig känsla.
 • Saknar en del av Note 20 Ultras finesser.
 • Fortfarande högt pris.
Testad: September 2020
Systemkrets: Exynos 990
Lagring: 256 GB
Vikt: 192 gram
Pris: 7 990 kr på Netonnet.

 Läs hela vårt test av Note 20 


Samsung Galaxy Note 20 Ultra – större, snabbare och smartare

Toppmodellen i Note-serien har en riktig monsterkamera på ryggen.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Betyg 4 av 5

Omdöme

Note 20 Ultra vill väldigt mycket och lyckas med en hel del. På ett par punkter är den inte så klockren som vi hade hoppats. Samsung behöver dels komma tillbaka i prestandaracet, dels återta tätpositionen i batteritid. Men det som är bra med Note 20 Ultra, som de nya funktionerna och responsen i pennan, ett par smarta hårdvaruval och mjukvara i kameran, är riktigt lyckade.

Positivt

 • Utmärkt skärm och bra ljud.
 • Bästa penn-känslan hittills.
 • Många smarta funktioner och tjänster.
 • Intressanta nyheter för filmning.

Negativt

 • Stor, tung och något otymplig.
 • Batteritid inte i topp.
 • Priset.
Testad: Augusti 2020
Systemkrets: Exynos 990
Lagring: 256 GB, plats för mikro sd upp till 1 TB
Bildskärm: 6,9 tum amoled, 1440 x 3088 bildpunkter, 120 Hz
Pris: 256GB: 11 647 kr hos ComputerSalg. 512GB: 13 737 kr hos Cdon.

 Läs hela vårt test av Note 20 Ultra 


Samsung Galaxy S21: Stora och små nyheter i kompakta flaggskeppet

Samsung Galaxy S21, bjuder på intressant design och mycket ljud för en liten telefon.

Samsung Galaxy S21
Betyg 4 av 5

Omdöme

Ny stil som överraskar och en ny systemkrets som gör det förväntade. Det är huvudnyheterna i Galaxy S21, som är mer en estetisk uppgradering än funktionsmässig sådan. Vi gillar utseendet och batteritiden, men en del av magin från föregångaren har försvunnit då denna telefon ökat i både mått och vikt.

Positivt

 • Ny, uppfriskande design.
 • Förbättrad batteritid.
 • Utmärkt bild och ljud.
 • Bra prestanda.

Negativt

 • Ett par mindre nedgraderingar.
 • Ingen nämnvärd kamerauppgradering.
 • Bredare och tyngre än Galaxy S20
Testad: Januari 2021
Tillverkare: Samsung
Systemkrets: Exynos 2100
Minne: 8 GB
Lagring: 128/256 GB
Pris: 9 490 kr på Webhallen

 Läs hela testet av Samsung Galaxy S21 


Samsung Galaxy S21 Plus: Elegant mobil som håller hög kvalitet

Även i år blir plus-modellen en telefon som vi har svårt att motivera existensen för, även om den rent objektivt är bra.

Samsung Galaxy S21 Plus
Betyg 4 av 5

Omdöme

Galaxy S21 Plus har samma problem som Galaxy S20 Plus. Det är en anonym mobil som inte gör något som de andra två S21-mobilerna gör bättre. Förutom ett par roligare färgalternativ är det svårt att motivera varför du ska välja den här istället för Galaxy S21 eller Galaxy S21 Ultra. Missförstå oss inte, det här är en riktigt bra mobil, men ibland räcker inte det. Samsung behöver få mer bredd i utbudet om de ska fortsätta med att lansera tre toppmobiler under vårsäsongen.

Positivt

 • Elegant design och flera färgval.
 • Bra batteritid.
 • Utmärkt bild och ljud.
 • Bra prestanda.

Negativt

 • Inte längre sd-kortstöd.
 • Få stora nyheter.
 • Priset.
Testad: Februari 2021
Tillverkare: Samsung
Systemkrets: Exynos 2100
Minne: 8 GB
Lagring: 128/256 GB
Pris: 11 195 kronor på CDON

 Läs hela testet av Samsung Galaxy S21 Plus 


Samsung Galaxy S21 Ultra är en fulländad mobil

Nya toppmodellen från Samsung visar att Samsung tagit till sig av kritiken från i fjol. Galaxy S21 Ultra har fått precis rätt förbättringar.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Betyg 5 av 5

Omdöme

Med Galaxy S21 Ultra gör Samsung de rätta uppgraderingarna och förbättringarna som behövs. Smart och läcker design, ljud och bild i världsklass samt all ny och intressant teknik du kan tänkas behöva. Framförallt har Samsung förbättrat batteritiden och gjort kameran mer genomtänkt. Det här är utan tvekan en av de allra bästa mobilerna som går att köpa.

Positivt

 • Snyggare, kompaktare och mer behändig.
 • Utmärkt bild och ljud.
 • Bredaste funktionsutbudet.
 • Bra batteritid.
 • Flera kameraförbättringar.

Negativt

 • Fortfarande stor.
 • En del onödigheter i OneUI.
Testad: Januari 2021
Tillverkare: Samsung
Systemkrets: Exynos 2100
Minne: 12/16 GB
Lagring: 128/256/512 GB
Pris: Från 13 412 kronor på Cdon

 Läs hela testet av Samsung Galaxy S21 Ultra 


Samsung Galaxy Z Flip 3: Dags att ta flippen på allvar

Samsung höjer nivån på nya Galaxy Z Flip 3 så pass att den nu kan mäta sig med ”vanliga” toppmobiler.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Betyg 4 av 5

Omdöme

Den kostar nu inte mer är en traditionell premiummobil och kan bocka av de flesta av deras egenskaper. Inklusive solida prestanda, bild och ljud i världsklass och nu också med vattentålig konstruktion. En nedbantad kamera och kortare batteritid är det du får kompromissa med. Men även de är godkända. Är du sugen på en Flip är det inte längre ett hinder från att slå till.

Positivt

 • Smart, snygg, bekväm och kompakt
 • Bild och ljud i toppklass
 • Förbättrad extraskärm
 • Vattentålig

Negativt

 • Kameror i mellanmobil-klass
 • Ligger efter i batteritid
 • Fortfarande viss hållbarhetsrisk
Testad: Augusti 2021
Tillverkare: Samsung
Systemkrets: Snapdragon 888
Minne: 8 GB
Lagring: 128/256 GB
Pris: 11 490 kronor hos Webhallen

 Läs hela testet av Galaxy Z Flip 3