Vi har tidigare testat Sennheisers smakfullt designade lurar i Urbanite-familjen och att de nu kommer i trådlöst utförande får närmast ses som en naturlig del i evolutionen. Tillverkaren har även begåvat lurarna med en riktigt trevlig touch-kontroll som fungerar utmärkt efter en viss tids acklimatisering.

Komfortabla och välbyggda

Att hörlurarna är byggda för att tåla tuffa tag råder ingen tvekan om, de går att böja rejält åt alla håll och känslan av ett kvalitetsbygge är påtagligt. Designen är modern och bygeln är klädd med ett denimliknande material.

sennheiser urbanite xl wireless
Ser bra ut, sitter bra och låter bra.

Som namnet antyder är Urbanite XL ett par over ear-lurar som i detta fall är slutna och erbjuder riktigt bra ljudisolering. Inte som noise cancelling-modeller i passivt läge, du hör fortfarande omgivningen, men vid avlyssning är det riktigt effektivt isolerat vilket ger en basen extra skjuts.

Missa inte: Hörlursduell - Sennheiser slår Denon

En sluten konstruktion ger ofta just grym basåtergivning men priset för detta brukar vara ett mindre öppet och luftigt ljud. Men i detta fall har tillverkaren lyckats förena det bästa från två världar då ljudbilden är riktigt bra med en detaljrikedom utan dess like över hela registret.

Du behöver bara nudda med nfc

Den stora fördelen med Urbanite XL Wireless är att de utrustade med bluetooth och nfc. Det senare innebär att du bara behöver nudda med din nfc-kompatibla enhet över ena luren för att para ihop lurarna med din spelare, och med bluetooth 4-standarden går det att ansluta flera upp till åtta olika enheter.

sennheiser urbanite xl wireless
Vid transport går lurarna att fälla ihop.

Funktionsmässigt går det att sköta samtliga funktioner med hjälp av vidröra kontrollpanelen med touchfunktion som är placerad på den högra kåpan och det fungerar förvånansvärt bra när du väl lärt dig de olika funktionerna. Även handsfree-funktionen stöds för trådlöst men givetvis följer det med en kabel med fjärrkontroll och mikrofon för tillfällen då trådlöst inte är lämpligt, so på ett flygplan till exempel.

Omdöme

Sin vana trogen erbjuder Sennheiser kvalitetslurar, i detta fall med enM3 rekommenderar trådlös lösning som fungerar klockrent. Ett perfekt avvägt förhållande mellan impedans och känslighet ger utmärkta ljud- och volymresurser med ett imponerande tryck i basen. Men visst hade det, med tanke på prislappen, varit sjangtilt av tillverkaren att skicka med en Andriod-kompatibel sladd också.

Fakta: Sennheiser Urbanite XL Wireless

Tillverkare: Sennheiser, www.sennheiser.se
Typ: Slutna dynamiska over-ear-hörlurar.
Frekvensåtergivning: 16–22 000 Hz.
Impedans: 18 ohm.
Känslighet: 110 dB .
Vikt: 320 gram (exkl. kabel).
Anslutning: Bluetooth (NFC) 4.0, inkl. aptX eller kabel.
Batteritid: Upp till 25 timmar.
Pris: 2 700 kronor.

 


Trådlösa funktioner
Låter mycket bra
Modernt formspråk


Lite dyra
Något klumpiga

Betyg 4 av 5