10
 

Prioriterade notiser

Med Android 5.0 Lollipop kom notiser till låsskärmen, men det var inte den enda förändringen i Androids sedan tidigare välgjorda notissystem. Du kan använda prioritetsystemet för att dölja notiser från låsskärmen och bestämma vilka appar som får störa dig och när de får störa. Det är kraftfullt men tar tid att ställa in som du vill.

Notislägen (eller avbrott som de kallas ibland) är på de flesta Lollipop-enheter indelat i alla, prioritet och ingen. Ingen betyder att ingenting får avbryta dig, inte ens olika alarm. Prioritet betyder att alarm och de appar du har markerat som viktiga går igenom. Alla är standardläget.

I Inställningar -> Ljud och aviseringar kan du ställa in vilka appar som har prioritet (under Appaviseringar) och även göra så att samtal och/eller meddelanden från vissa kontakter prioriteras (under Avbrott).

För att växla mellan de olika lägena trycker du på en volymknapp och sedan på en av de tre lägena.

När du har ställt in notiserna som du vill ha dem kan du aktivera schemalagda avbrott i undermenyn Avbrott. Du kan till exempel ställa in enheten på att automatiskt aktivera prioritet-läget mellan klockan 22:00 och 08:00 för att inte störas på natten. Det tar lite tid att ställa in notiser och prioritetslägena, men det är väldigt användbara funktioner så det är helt klart värt besväret.