11
 

Förläng (eller korta) tiden för autolås

Android har en massa inställningar för hur enheten ska säkras. Du kan välja pinkod, lösenord, mönster och ibland även fingeravtryck, ansiktsigenkänning och andra mer ovanliga metoder för att låsa upp enheten. Att hålla din enhet låst är viktigt för att hindra obehöriga att komma åt privat data om du skulle bli av med den, men det kan vara irriterande att behöva låsa upp stup i kvarten. Så gott som alla Android-prylar har dock en metod för att slippa det

Gå till Inställningar -> Säkerhet (hos några tillverkare kan det ligga någon annanstans, till exempel i Min Enhet på Samsung-mobiler) och leta upp inställningen för Lås automatiskt. Här ställer du in hur lång tid det ska dröja innan enheten låses efter att skärmen har slocknat. På en del modeller kan du välja mellan allt från omedelbart till 30 minuter. Välj en längre tid så slipper du låsa upp lika ofta.

Under Lås automatiskt finns det på en del Android-modeller ett alternativ för att låsa automatiskt så fort du trycker på avstängningsknappen. Om enheten somnar av sig själv låses den fortfarande efter den utsatta tiden.