2
 

Spela in skärmen

Många Android-användare har genom åren rootat sina enheter för att komma åt funktioner som annars inte är tillgängliga. Under åren har Google lagt till fler och fler funktioner i systemet så att det här har blivit mindre och mindre nödvändigt. Med Android 5.0 Lollipop är vinsten av att roota mindre än någonsin då det nu går att spela in skärmen. Allt du behöver är en app som hanterar inspelningen.

En skärminspelning är helt enkelt en mp4-fil som sparar allt som händer på skärmen. Det finns inget verktyg som följer med någon telefon vi känner till, men Google Play Store är full av olika varianter. Några populära varianter är Lollipop Screen Recorder, AZ Screen Recorder och Rec.

Oavsett vilken app du väljer att använda är allt du behöver göra att godkänna begäran när frågan om att spela in skärmen dyker upp. En ikon dyker sedan upp i statusraden som visar att skärminspelning är igång. I en del appar kan du välja upplösning på videon, men standard är samma som skärmen.

Hur du stoppar en inspelning skiljer sig åt från app till app, men ofta är det via en notis eller genom att låsa skärmen. En sak vi gillar med Rec är att du kan använda båda dessa tekniker och dessutom avsluta inspelningen genom att skaka enheten.