Uppdatering (2019-06-11):

E3: Mastig trailer för Final Fantasy 7 Remake

Häromdagen lät Square Enix meddela att en helt ny version av kultspelet Final Fantasy 7 är på gång för Playstation 4. Därmed får vi återigen följa Cloud Strife och organisationen Avalanche i dess kamp mot det ondskefulla företaget Shinra Electric Power Company som styr över världen.

Nu har en ny trailer för Final Fantasy 7 Remake lagts upp på Youtube och det ser onekligen ut som om vi får valuta för pengarna: Du ser det nya klippet längst upp i artikeln.

Om allt går enligt planerna kommer den första delen av Final Fantasy 7 Remake att börja säljas den 3 mars nästa år. Den andra delen släpps vid ett senare tillfälle.


Tidigare (2019-06-10):

Lanseras 3 mars 2020

Square Enix höll en konsert under söndagkvällen lokal tid i anslutning till E3-mässan i Los Angeles. Där lovade företaget många nyheter under en presskonferens som hålls sent i kväll, men avslöjade också att Final Fantasy 7 Remake lanseras globalt 3 mars 2020.

Spelet är ett av de mest efterlängtade och efterfrågade någonsin och många fans av originalet var i extas när företaget avslöjade att det var under utveckling 2015.

Utvecklarna har tidigare sagt att Final Fantasy 7 Remake kommer släppas i episoder istället för allt på en gång, eftersom det är en så enorm berättelse. En ny trailer som också har släppts nämner inget om ”episod 1” men innehåller å andra sidan bara bilder från spelets första halvtimme.

Nedan en annan trailer som släpptes tidigare i år: