Uppdatering (2020-02-14)

Se hela introt

För en månad sedan meddelade Square Enix att lanseringen av det hett efterlängtade Final Fantasy 7 Remake skjuts upp från 3 mars till 10 april.

Nu har företaget gett längtansfulla spelare lite tröst i form av hela introfilmen till spelet, som har lagts upp på Youtube.

Filmen börjar med att visa staden Midgar omgiven av en stenig öken och vi kan se barn som cyklar, bilar, tåg och skyskrapor i en stil som blandar 40-tal och futurism. Sedan följer den samma spår som originalspelets: Aeris med sina blommor och Avalanche som inleder sin attack på Mako-reaktor nummer ett.


Uppdatering (2019-06-11):

E3: Mastig trailer för Final Fantasy 7 Remake

Häromdagen lät Square Enix meddela att en helt ny version av kultspelet Final Fantasy 7 är på gång för Playstation 4. Därmed får vi återigen följa Cloud Strife och organisationen Avalanche i dess kamp mot det ondskefulla företaget Shinra Electric Power Company som styr över världen.

Nu har en ny trailer för Final Fantasy 7 Remake lagts upp på Youtube och det ser onekligen ut som om vi får valuta för pengarna: Du ser det nya klippet längst upp i artikeln.

Om allt går enligt planerna kommer den första delen av Final Fantasy 7 Remake att börja säljas den 3 mars nästa år. Den andra delen släpps vid ett senare tillfälle.


Tidigare (2019-06-10):

Lanseras 3 mars 2020

Square Enix höll en konsert under söndagkvällen lokal tid i anslutning till E3-mässan i Los Angeles. Där lovade företaget många nyheter under en presskonferens som hålls sent i kväll, men avslöjade också att Final Fantasy 7 Remake lanseras globalt 3 mars 2020.

Spelet är ett av de mest efterlängtade och efterfrågade någonsin och många fans av originalet var i extas när företaget avslöjade att det var under utveckling 2015.

Utvecklarna har tidigare sagt att Final Fantasy 7 Remake kommer släppas i episoder istället för allt på en gång, eftersom det är en så enorm berättelse. En ny trailer som också har släppts nämner inget om ”episod 1” men innehåller å andra sidan bara bilder från spelets första halvtimme.

Nedan en annan trailer som släpptes tidigare i år: