Piggies

10. Bad Piggies

Pris: Gratis, Genre: Pussel

De flesta förknippar finska Rovio med Angry Birds-serien men faktum är att utvecklaren har en hel del annat i spelbagaget. I Bad Piggies får vi ta rollen som de grisar som bekant agerar måltavlor i Angry Birds-spelen och med hjälp av dem lösa diverse fysikbaserade pussel. Grafikstilen känns igen från Angry Birds, precis som enkelhet – det här är nämligen en titel de flesta kan sätta sig ned åt spela omgående.

Passar dig som: spelat dig trött på Angry Birds men vill ha något i samma stil.

Passar inte dig som: fått en överdos av den mängd sammanhang Angry Birds har förekommit i de senaste åren.


Plague

9. Plague Inc

Pris: Gratis, Genre: Strategi

Många är de spel där din uppgift är att rädda världen från dödliga virus – se bara på Capcoms Resident Evil-serie. Plague Inc vänder dock på konceptet. Här ska du nämligen försöka få fram det mest dödliga virus du kan tänka dig och samtidigt ducka undan från mediciner. Målet? Att ha ihjäl hela mänskligheten så snabbt och effektivt som möjligt.

Passar dig som: vill ha en annorlunda tolkning av strategigenren.

Passar inte dig som: är hypokondriker.


Leo

8. Leo’s Fortune

Pris: 51 kronor, Genre: Plattformsspel

Det är inte ofta vi springer på spel till surfplattor och mobiltelefoner som känns lika påkostade som konsolspel. Leo’s Fortune är dock ett sådant. Det bjuder på både plattformshoppande, en hel del utforskning och klurig problemlösning. Dessutom tar det ett bra tag att klara ut. För att hissa köprekommendationen ännu högre upp ser det också väldigt bra ut.

Passar dig som: vill ha ett både snyggt och underhållande spel

Passar inte dig som: har svårt att kontrollera spel med virtuella knappar. Leo’s Fortune tjänar på att spelas med en extern handkontroll.