Banner Saga

7. The Banner Saga

Pris: 107 kronor, Genre: Rollspel

Att lägga över en hundralapp för ett spel på Google Play kan tyckas vara i det saftigaste laget, men då är inte The Banner Saga vilket spel som helst. Här bjuds vi på flera timmar av klassisk rollspelsstrategi, höga produktionsvärden och ett djupt stridssystem. The Banner Saga finns att köpa på datorer, och är även där ett riktigt bra spel.

Passar dig som: Vill ha ett klassiskt strategiskt rollspel som faktiskt fungerar på din surfplatta.

Passar inte dig som: har svårt med bristande introduktioner. The Banner Saga hade tjänat på att förklara saker på ett bättre sätt. 


Superbrothers

6. Superbrothers: Sword & Sworcery

Pris: 42 kronor, Genre: Äventyr

Superbrothers: Sword & Sworcery är inte ditt vanliga äventyrsspel. Istället bjuder det på en väldigt originell berättelse, full av fantastiskt skriven dialog. Det tar ett tag att komma in i – och ännu längre att förstå vad det egentligen handlar om – men när du väl gör det väntar ett av de bättre äventyrstitlarna på länge.

Passar dig som: vill ha ett annorlunda äventyr som ständigt överraskar.

Passar inte dig som: har svårt för udda koncept. Superbrothers: Sword & Sworcery påminner inte om något annat.


Limbo

5. Limbo

Pris: 46 kronor, Genre: Plattformsspel

Få spel är lika visuellt tjusiga som Limbo. Grafiken går i svartvita toner och samtliga karaktärer, inklusive den lilla pojken du spelar som, syns som siluetter. Men Limbo bjuder på mer än bara snygg grafik. Handlingen är anspråkslös men fint berättad, och pusseldesignen är för det mesta briljant. Limbo är kort och gott det bästa valet om det är plattformsspel du är ute efter till din surfplatta.

Passar dig som: gillar plattformsspel med en egen känsla och med en fint berättad handling.

Passar inte dig som: hatar att dö. I Limbo kommer du nämligen göra det mest hela tiden.