Badland

4. Badland

Pris: Gratis, Genre: Plattformsspel

Har du inte tröttnat på plattformsspel med siluetter är Badland nästa spel att ladda ned. Här kontrollerar du en fluffig och flygande figur, som det gäller att ta från start till mål. Det hade varit ett enkelt uppdrag om det inte vore för alla otaliga fällor som kommer få dig att vilja slita ditt hår i frustration. Badland må vara svårt men det blir aldrig omöjligt, och medan du dör kan du alltid vila ögonen på den fina grafiken.

Passar dig som: vill ha något att bita i.

Passar inte dig som: avskyr att testa dig fram. Många saker hade behövt tydligare förklaringar.


GTA

3. Grand Theft Auto: Vice City

Pris: 38 kronor, Genre: Action

Grand Theft Auto behöver inte någon närmare presentation. Här ska du kort och gott ge dig ut i en öppen värld, innehållandes mängder av saker att göra. Med sina åttiotalsmiljöer och sitt fantastiska soundtrack är Vice City en av de bästa delarna i serien, och det fungerar förvånansvärt bra även på en surfplatta. Allra bäst blir det med en extern handkontroll.

Passar dig som: älskar åttiotalet, tv-serien Miami Vice och…ja, Grand Theft Auto.

Passar inte dig som: vill ha något lugnt och icke-våldsamt att spela på semestern.


Baldurs

2. Baldur’s Gate: Enchanted Edition

Pris: 41 kronor, Genre: Rollspel

Här har vi en riktigt stor klassiker som dessutom kommer att hålla hela sommaren lång. Baldur’s Gate släpptes för första gången 1998 och anses än i dag vara ett av de bättre spelen i rollspelsgenren. Enchanted Edition innehåller grafik som optimerats för surfplatta och en del helt nyskrivna uppdrag. När du har spelat klart detta är det bara att ta tag i den uppdaterade versionen av Baldur’s Gate II.

Passar dig som: har spelat originalet och vill minnas tillbaka på en tid då rollspelen såg lite annorlunda ut.

Passar inte dig som: inte har tid att slå dig till ro. Här väntar mängder med timmar av rollspelande. Det är bara att rensa upp i semesterkalendern.


Minecraft

1. Minecraft: Pocket Edition

Pris: 69 kronor, Genre: Strategi

Få har väl missat supersuccén Minecraft vid det här laget? Om du ändå tillhör de som ännu inte spelat titeln är Pocket Edition ett utmärkt första steg att ta. Kartorna är inte lika stora och det saknas en del valmöjligheter men det ger dig å andra sigan möjligheten att spela i solstolen på uteplatsen utan att släpa med dig din bärbara dator. Och Minecraft håller hög klass fortfarande. Det är simpelt men erbjuder samtidigt gränslösa möjligheter.

Passar dig som: vill kunna konstruera din egen värld och bli uppslukad på kuppen.

Passar inte dig som: behöver ha tydliga riktlinjer i dina spel. Minecraft: Pocket Edition saknar uppsatta mål och handling.