Det vimlar av spel på Google Play, men alla är inte värda att ödsla tid på. I den här artikeln listar vi 65 spel som definitivt är värda att ladda ner och i en del fall även att betala för.

De flesta av spelen finns även för IOS om du nu föredrar Iphone eller Ipad, men det är långtifrån säkert att det rör sig om samma priser. I sammanhanget kan påpekas att många av spelen i den här listan är gratis att ladda ner, men det går att göra av med pengar på virtuella valutor och liknande.

1. Super Mario Run

Det första mobilspelet med Super Mario släpptes redan i december för IOS, men sedan en tid tillbaka finns det även för Android.

Super Mario Run är ett enkelt spel i grund och botten och det enda du behöver tänka på är att hoppa vid rätt tillfälle. Det bör nämnas att endast ett fåtal banor är med i gratisversionen, vill du låsa upp alla får du snällt hosta upp med 109 kronor.

Super Mario Run


2. Crashlands

I Crashlands spelar du rollen som Flux Dabes, strandsatt på den främmande planeten Woanope. Du måste anpassa dig till ditt nya liv som är fullt av strider och kluriga uppdrag. Prislappen ligger på 55 kronor, men du får onekligen valuta för pengarna.

Crashlands


3. The Room Three

Det tredje spelet i den populära serien The Room utspelas i en vacker tredimensionell värld och precis som i de tidigare två spelen ska du försöka lösa ett antal problem. Prislappen ligger i skrivande stund på 46 kronor, vilket det är värt.

The Room Three


4. The Trail

The Trail är det senaste spelet av Peter Molyneux, mannen bakom välkända spel som Populous, Dungeon Keeper, Black & White och Fable. Den här gången bjuds vi på en resa genom vildmarken där vi utforskar omgivningen, samlar resurser och bygger byggnader.

The Trail


5. 8 Ball Pool

Gillar du biljard är 8 Ball Pool värt en närmare titt. Du kan spela mot både dina vänner och andra spelare runt om i världen. När du vinner får du poäng som du kan använda för att skaffa bättre köer och därmed öka dina vinstchanser ännu mer. Det enda klagomålet vi har på spelet är att det inte funkar utan internetanslutning.

8 Ball Pool


6. Passengers: Official Game

Passengers är ett rollspel som baseras på filmen med samma namn. Din uppgift är att ta reda på vad som hände med passagerarna på rymdskeppet Avalon. Du måste skynda på, för annars riskerar ytterligare 5 000 passagerare att mista livet. Spelet är väldigt underhållande, men observera att du bör ha sett filmen först. Priset ligger på 23 kronor.

Passengers: Official Game


7. 2 Cars

2 Cars är ett roligt spel som är ganska beroendeframkallande. Du styr två bilar (en röd och en blå) och ska försöka samla in så många cirklar som möjligt och samtidigt undvika fyrkanterna. Att få höga poäng är riktigt svårt, men det är en skön känsla när man väl lyckas få mer än kompisarna.

2 Cars


8. NBA Live Mobile Basketball 

NBA Live Mobile Basketball är som namnet antyder ett basketspel. Välj ditt favoritlag i den nordamerikanska ligan NBA och spela mot dina vänner. Grafiken är riktigt bra och styrsystemet fungerar utmärkt, men observera att du behöver en internetanslutning för att spela.

NBA Live Mobile Basketball


9. Mortal Kombat X

Grafiken i Mortal Kombat X är nästan i nivå med hur det ser ut på spelkonsolerna, åtminstone om du har en någorlunda kraftfull mobil. Du slåss genom att trycka snabbt med fingrarna och med lite övning går det faktiskt att vinna utan att betala en massa pengar. Du slipper dessutom en massa störande reklam, vilket annars är standard i de så kallade freemium-spelen.

Mortal Kombat X


10. Darkland

Hjälp Billy att fly från det mörka landet (Darkland) genom att använda ditt finger vid rätt tillfälle. Trots det enkla upplägget är det ett riktigt svårt spel som snabbt blir beroendeframkallande. Vid sidan av den charmiga huvudkaraktären kan vi inte låta bli att imponeras av både grafiken och musiken. Du får med andra ord en hel del för ynka sju kronor.

Darkland