11. Slither.io 

Ingen lista över bra mobilspel är komplett utan Slither.io, den moderna varianten av klassiska Masken (Snake). Du ska som vanligt försöka bli så lång som möjligt, men här ska du dessutom undvika att krocka med andra spelare. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, Slither.io är ett spel som passar alla lika bra.

Slither.io

12. Pokémon Go

Vid det här laget känner du säkert till Pokémon Go, succéspelet där du beger dig ut på gator och torg på jakt efter de charmiga små pokémon-monstren. När du väl har hittat dem kan du använda dem för att slåss eller byta med andra spelare. Eftersom du beger dig ut i den verkliga världen får du en hel del motion på köpet, men se för guds skull till att du inte råkar ut för en olycka medan du letar efter dina monster.

Pokémon Go

13. FIFA Mobile Football

Den senaste upplagan av det populära fotbollsspelet FIFA är mindre än 100 megabyte stor, ändå bjuds vi på mer innehåll än i tidigare versioner. Det här spelet är ett måste om du vill spela fotboll på din mobil.

FIFA Mobile Football

Föredrar du att vara tränare kan du ta en titt på betalspelet Football Manager Mobile 2017.


14. Asphalt Xtreme: Offroad Racing

Varje år släpps ett nytt bilspel i den populära Asphalt-serien. Den senaste heter Asphalt Xtreme: Offroad Racing och som namnet antyder kör du runt i både sand och lera i jakten på att komma först över mållinjen.

Asphalt Xtreme: Offroad Racing

15. Color Switch

Color Switch är ännu ett i raden av beroendeframkallande pusselspel som är som gjort för mobilen. Här ska du försöka ta dig förbi diverse hinder genom att byta färg på din boll i rätt tid. Det är betydligt svårare än det låter, testa själv!

Color Switch


16. Don’t Starve Pocket Edition

Föreställ dig en steampunk-version av Minecraft i serietidningsstil och resultatet är Don’t Starve Pocket Edition. Du befinner dig i vildmarken och det är upp till dig att samla mat, bygga skydd och ta reda på vilka saker som kan döda dig (det vill säga nästan allt). Det här är ett lysande spel och det enda vi kan klaga på är en och annan bugg.

Don’t Starve Pocket Edition

17. Animation Throwdown: The Quest For Cards

Gillar du tecknade tv-serier som Family Guy, Futurama, American Dad och King of the Hill kan du glädja dig åt spelet Animation Throwdown: The Quest For Cards. Här ska du samla kort på dina favoritkaraktärer, till exempel Peter Griffin eller Bender, och få ihop en bra kortlek som du kan använda för att vinna mot dina medspelare.

Animation Throwdown: The Quest For Cards

18. Six!

Pusselspelet Six! kan något förenklat beskrivas som motsatsen till Tetris. I stället för att lägga till olika klossar ska du ta bort dem, men se upp så att inte den sexsidiga figuren ramlar ner. Det är inte alltid så lätt som det kan låta.

Six!

19. Final Fantasy IX

Final Fantasy IX kostar 219 kronor, vilket kan tyckas vara i mesta laget för ett spel till mobilen/pekplattan. Men smakar det, så kostar det och många som minns originalspelet från år 2000 lär inte tveka att hosta upp med pengarna. I mobilversionen bjuds vi på uppgraderad grafik och en virtuell D-pad. Dessutom kan du få tag på sju nya ”boosters” som ger dig alltifrån mer pengar (gil) till maximal skada.

Final Fantasy IX

20. Marvel Avengers Academy

I Marvel Avengers Academy får du möjligheten att lära upp yngre upplagor av Marvels superhjältar, däribland Iron Man, Thor, Black Widow, Hulk och Captain America. Lärare är ingen mindre än Nick Fury, den legendariske chefen för S.H.I.E.L.D. Målet är att få superhjältarna i form så att de kan besegra elakingarna i Hydra.

Marvel Avengers Academy