39. Angry Birds

Tro det eller ej, men snart har det gått nio år sedan succéspelet Angry Birds såg dagens ljus. Under årens lopp har vi fått se otaliga uppdateringar och efterföljare, men det är fortfarande originalet vi gillar mest. Ingen lista över bra mobilspel är komplett utan det här finländska spelet där du ska skjuta fåglar på gröna grisar.

Angry Birds

40. Bad Piggies 

Bad Piggies är ett av alla spelen i Angry Birds-serien, men här är det de gröna grisarna som spelar huvudrollen. Av någon anledning har de hamnat på en öde ö och måste bygga fordon och manicker för att kunna ta sig till sina älskade ägg. Resultatet är ett klurigt och utmanande spel som du kan ha mycket roligt med.

Bad Piggies

41. Temple Run 2

Uppföljaren till det enormt populära springspelet Temple Run är minst lika beroendeframkallande som originalet. Stjäl skatten och spring sedan så långt du kan, men förr eller senare dör du hur bra du än är på att springa.

Temple Run

42. Monument Valley 

Monument Valley är ett klurigt pusselspel för 42 kronor där du ska hjälpa den lilla prinsessan Ida att undersöka en värld som påminner om M.C. Eschers berömda konstverk. Spelet har fått mängder med utmärkelser och har till och med fått vara med på ett hörn i tv-serien House of Cards.

Monument Valley

Kan du inte få nog av spelet kan du inom kort ladda ner Monument Valley 2, en uppföljare som släpptes för IOS nyligen. 


43. Jetpack Joyride 

Jetpack Joyride är ett charmigt plattformsspel där man ska försöka hjälpa hjälten Barry Steakfries att ta sig fram i ett topphemligt labb. 
Styrsystemet är det enklast tänkbara. Klickar man på skärmen åker Barry uppåt, annars åker han neråt. Förflyttningen högerut sker automatiskt. Genom att samla guldmynt och klara av diverse uppdrag kan du köpa ny och bättre utrustning till Barry. 

Jetpack Joyride


44. Super Hexagon

Super Hexagon är ett galet svårt spel där du styr en muspekare i ett geometriskt landskap och ska försöka undvika att krascha. Den minimalistiska designen har hyllats rejält, likaså soundtracket som består av Chipzels elektroniska musik. Gillar du utmaningar är det väl värt sina 21 kronor.

Super Hexagon

45. Threes! 

Threes! är ett klurigt matematikspel där du ska slå ihop färgade brickor med ettor och tvåor så att du får vita brickor med en trea på. Dessa kan du sedan slå ihop med varandra i jakten på allt högre poäng. 

Threes!

46. Flow Free

I Flow Free ska du förbinda ett antal rutor med samma färg, men du får se upp så att du inte spärrar vägen för de andra förbindelserna. Försök att koppla ihop rutorna med så få drag som möjligt, något som är lättare sagt än gjort.

Flow Free

47. Sonic Dash 

Under årens lopp har vi fått se otaliga spel med Sonic the Hedgehog i huvudrollen. I Sonic Dash ska den blåfärgade igelkotten springa och hoppa så långt som möjligt, samtidigt som han samlar sina guldfärgade ringar och undviker diverse faror. Det här är verkligen ett spel som passar alla åldrar.

Sonic Dash

48. Dumb Ways To Die 2

Dumb Ways To Die var en något oväntad succé för några år sedan och i tvåan bjuds vi på ännu fler dumma sätt att dö på. Ett underhållande spel för dig med makaber humor.

Dumb Ways To Die 2