Någonstans mellan löparklockorna och träningsarmbanden hittar vi Fitbits Charge HR. Det är, enkelt beskrivet, ett fitnessarmband likt Jawbones, men med en skärm. Naturligtvis betyder det att Charge HR är något större än konkurrenterna, men i gengäld så öppnar skärmen förstås för lite tydligare information till användaren.

Ta inte med den i duschen

Charge HR är skön att ha på sig, det är ett trevligt armband med gummikänsla som Fitbit valt. När du tränar blir det lite varmt under armbandet – det täcker trots allt en del av din handled – men inte onaturligt mycket. Se upp när du tvättar din Charge HR dock, för den är svett- och stänktålig, men inte mer än så. Den här träningsprylen tar du således inte med dig in i duschen. Det är också en av de större nackdelarna med Charge HR, för även om få andra fitnessarmband är helt vattentäta, så tål de ofta en dusch.

Fitbit Charge HR
Charge HR är bekväm och funktionell, om än kanske inte så snygg

Ingen smartklocka, men väl en skärm
Skärmen är av oled-typ och ger dig nödvändig information, som hur många steg du gått, antal trappor du gått uppför, vad din puls är, samt inte minst – vad klockan är.

Det är faktiskt ganska trevligt att kunna se det här utan att plocka upp telefonen, och Charge HR har även en Apple Watch-lik funktion som gör att den tänds till ett förinställt läge när du höjer armen. Du kan även knacka på skärmen för att tända den, eller växla mellan olika vyer. Det finns en knapp på sidan som också startar ett förinställt läge, eller används för att bläddra.

Efter att ha testat en hel hög med fitnessarmband utan knappar, med en massa tryckande och dubbeltryckande för att få en gnutta respons, så känns det skönt med fysiska knappar. Inte helt negativt således, men att Charge HR stödjer såväl rörelse som tryckande, och knappen, för aktivering tyder på att Fitbit hade lite svårt att bestämma sig för vad som är bäst. Det ger ett splittrat intryck, även om det fungerar bra.

Fitbit Charge HR app
Fitbit-appen är bra, men inte riktigt på samma nivå som Jawbones Up-app

Skärmen visar för övrigt även vem det är som ringer. Du kan inte svara på din Charge HR, men information nära till hands är alltid trevligt. Andra fitnessarmband, som Nabu X, informerar också om händelser, men de har ingen skärm med mer information, så det blir fattigt i jämförelse.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning