Nog för att Drifter kan vandra på vattnet likt Jesus, men att kalla den för "världens första smarta högtalare" som företaget Freedom Audio väljer att göra framstår som ganska djärvt. Drifter är dock smart nog att kombinera Android med en portabel högtalare och därmed slipper du alltså ta med mobilen varje gång du vill spela musik på stranden eller i båten.

Inuti Drifter sitter en hårddisk på 16 GB och via en pekskärm på ena sidan kan du navigera gränssnittet för att komma åt populära musiktjänster som Spotify och Apple Music. Eftersom det finns bluetooth kan du också behandla Drifter som en vanlig portabel högtalare där du styr allt via telefonen, men poängen är att du inte behöver göra det. Det finns även wifi så att du kan strömma musik till Drifter via ett hemmanätverk.

Drifter

Drifter är certifierad enligt IPX7 och är därmed vattentät. Den ska också tåla lite normalt stryk enligt Freedom Audio. Batterilivslängden uppges vara imponerande åtta timmar. Det är dock inte det enda uppseendeväckande med specifikationerna. Det ska nämligen finnas en inbyggd kamera i Drifter som tillverkarna inte vill avslöja syftet med än. Efter de senaste årens övervakningsskandaler i framförallt USA framstår det här som ett minst sagt märkligt sätt att locka kunder på.

I oktober ska Freedom Audio börja skicka ut de första exemplaren av den smarta högtalaren som då blir din för 299 dollar (cirka 2 800 kronor). Slår du till redan nu och förhandsbeställer en blir prislappen 100 dollar mindre. Högtalaren är 15 cm lång.

Drifter