Det är ett par riktigt respektingivande och snygga enheter vi packar upp ur de tre kartongerna, innehållandes teknikjätten Sonys senaste skapelser SRS-X77,- X88 samt X99.

Tyngden, materialet och designen – allt tillsammans i en kvalitetskänsla i sällan skådat slag och det är med stor tillförsikt vi tar tag i själva installationen och börjar lyssna. 

Sony multiroom
Lilla bocken Bruse, SRS-X77

Kör det mesta

Teknikmässigt finns här inte mycket att anmärka på, samtliga enheter är fullsmetade med den senaste tekniken i form av nfc, bluetooth samt wifi (inklusive airplay) och storleksmässigt känns de väl avvägda gentemot varandra beroende på vilket behov av ljudresurser du är ute efter.

Enklast att komma igång är via nfc och när parningen är genomförd är det bara att följa anvisningarna på din smartphone och följa förloppen.

Sony multiroom
Mellanmodellen SRS-X88

Initialt är det en del uppdateringar som ska installeras och efter cirka tio minuter är allt klart. För att koppla på flera högtalare är det bara att upprepa proceduren för varje enhet.

Ska du kunna utnyttja systemet fullt ut, det vill säga som multiroom och styra all musik från en enhet istället för att köra varje separat, behöver du ladda ner applikationen Songpal Link kostnadsfritt från antingen Google Play eller App store. 

Sony multiroom
...och storesyskonet SRS-X99.

Enkel app

Appen i sig är väldigt enkel i sin uppbyggnad och här märks det att det är en bra bit kvar till Sonos, som är en given benchmark på området. Endast två musiktjänster finns tillgängliga, Google Cast och Spotify Connect, men vi antar (och hoppas) att utbudet utökas allt eftersom.

Via appen kommer du även ut dina lagrade filer på datorer och andra enheter i nätverket kompatibla med dlna. Det är också här du grupperar dina högtalare för att spela samma musik i fler enheter och vill du spela olika musik på skilda enheter markerar du dem vart eftersom, startar en musiktjänst, markerar nästa och så vidare…

Tyvärr kan du bara spara en gruppering åt gången så gör du ändringar skrivs den nuvarande över. En del kvar att finjustera till en förhoppningsvis snar uppdatering alltså…

Sony multiroom
Appen är snygg och fungerar bra, men saknar en del funktioner.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning