I övrigt är det som sagt högklassigt rakt igenom. Väljer du navigationssytemet ”professional” får du en 8,8 tum stor display som är riktigt trevlig att vila ögonon på och som ljusstark, högupplöst och framför allt snabbt oavsett vilka funktioner som används. Och via denna styr du även en riktigt trevlig tjänst, som BMW kallar ”connected drive”. Via det förinstallerade simkortet parar du helt enkelt din BMW med din smartphone och får på det sättet tillgång till en rad olika funktioner och tjänster. Efter att vi laddat ner appen och registrerat bilen på en dator, fått en svarskod från själva bilen och återigen via datorn verifierat är vi igång och kan utforska funktionerna. Och det finns en hel del, både för nytta och nöje.

dump

Via ”vanliga” BMW online går det att få nyheter, väderinformation, kolla din epost eller lyssna på Facebook-uppdateringar. Du kan även skicka waypoints till navigationssystemet från din dator hemifrån. Har du appen installerad kan du även med ett knapptryck få bilen att blinka med lamporna (perfekt om du glömt vart du parkerat), låsa eller låsa upp bilen, sätta på värmen eller kylan (med timer eller direkt). Du kan även lyssna till dina spellistor på olika musiktjänster efter att du registrerat dessa. En annan udda tjänst är ”Concierge Services” som nås via ett knapptryck i bilens menysystem och som är en kostnadsfri tjänst och som innefattar personlig hjälp av en vänlig själ, dygnet runt, med att hitta restauranger, flygtider eller vägen till närmsta bensinmack och till och med boka ett hotellrum till dig. Lyxigt och onekligen ett mervärde för BMW-kunder.

cam

Som sig bör finns parkeringsassistans i testbilen, aktivera funktionen, sakta ned och välj vilken sida av vägen du vill att bilen ska söka efter lediga parkeringsluckor. Sedan får du tydliga instruktioner på skärmen när det är dags att lägga i backen och släppa ratten. Det hela funkar riktigt bra.

Fakta

Typ: 5-dörrars coupé                                                                 
Pris från: 425 000 kronor                                                      
Motor: 6-cylindrig 3.0-litersmotor
Max motoreffekt: 326 hk vid 5 800 – 6 000 v/min
Max vridmoment: 450 Nm vid 1 300-4 500 v/min   
Prestanda: 0-100 km/h, 4,7 sek. Toppfart 250 km/h             Förbrukning (Enl. tillverkaren.) 7,8 l/100 km