Oled har under flera år varit den stora snackisen i tv-branschen – men hur kul är det att lägga ut en förmögenhet på en ny high-end-tv idag som inte har 4k-upplösning? LG visade upp sin nya lineup med ultra hd-upplösta oled på CES-mässan i januari och det tog sin tid innan de hittade till Norden. Men nu är den här. 55EG960V som vi testat är minstingen i den nya oledfamiljen som tog hem CES Innovation Award.

LG 55EG960V
LG 55EG960V är böjd, vilket är lite märkligt då LG satsar mycket mindre på böjda tv-apparater är till exempel Samsung.

Snygg design och delvis tunn

Tv:n är supertunn, men bara på den övre halvan; den undre delen är ovanligt fet. Inte så konstigt med tanke på att LG tryckt in ett riktigt maffigt ljudsystem i apparaten, mer om det senare.

Baksidan är vit och alla kontakter sitter vinklade och lättåtkomliga. Den här tv:n skäms inte för sig utseendemässigt även om du ställer den mitt i rummet. Foten har ett mellanparti av genomskinlig plast som gör att det ser ut som om tv:n svävar i luften. Läckert!

Att koppla upp tv:n mot nätverket är enkelt, du följer bara en steg för steg-guide som kickar igång när du startar upp tv:n. Instruktionerna känns dock lite märkliga med alla barnsliga animationer och ett aningen konstlat språk. LG vill förmodligen vara coola, men avslutningen när en seriefigur sitter och dricker läsk i en tecknad soffa och säger ”Yay, du kan nu titta på tv” är snudd på pinsam.

LG 55EG960V
Slimmad design och en elegant fot gör 55EG960V snygg att skåda även när den är avstängd.

Bra premiumappar

Vi gillar ändå Web OS överlag och det är version 2.0 som är installerat i den här tv:n. Här finns appar som Spotify, SF Anytime, Netflix och under Premiumfliken hittar vi ytterligare användbara appar. LG:s egna appbutik bjuder inte på så mycket kul i övrigt när det gäller nyttoprogram och spel, men lite kul är det att du kan lyssna på ljudböcker med Storytell i LG-tv:n.

Fjärren tillverkaren skickar med funkar även som pekare, och gyrot är väldigt exakt. Efter lite träning tycker vi att konceptet funkar bra, och i surfläge underlättar det helt klart. Men när vi ska in och fippla med inställningarna är det inte lika enkelt, vilket delvis beror på kontrollen men främst på grund av otydliga och i våra ögon märkligt placerade ikoner.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning