Vi testade föregångaren Moto G 2 i våras, och redan då var det mycket vi gillade. Med uppföljaren vässar Motorola sin budgetlur på flera punkter och behåller samtidigt det som gjorde Moto G 2 till en vinnare.

Som alltid med Motorola gäller det att vara uppmärksam när du köper den. Alla tre generationerna av Moto G har hetat bara det, ”Moto G”, men om man lusläser så ser man att det står ”2nd Generation” eller ”3rd Generation” på kartongen. De flesta butiker har dock gjort det enklare för köparna och kallar dem för G, G 2 och G 3. 

Motorola Moto G 3
Nya Moto G 3 är mycket lik gamla Moto G 2, inte bara på namnet. En tydlig skillnad är den grå randen på baksidan. Förra Moto G var helfärgad.

Tätt för två tusen
Nya Moto G kostar någonstans mellan 1 900 och 2 200 kronor i de flesta butiker, och för det får man väldigt mycket telefon. Det är en femtummare i plastchassi med relativt gedigen känsla, och samma formspråk som lyxigare Moto X och Motorola-tillverkade Nexus 6.

Luren finns i svart och vitt och har löstagbart och utbytbart bakstycke som går att få i en stor mängd färger och stilar. Vi tycker dock att det medföljande vita till vår vita test-telefon är snyggt nog som det är, och den skönt räfflade ytan gör den också riktigt greppvänlig. Under bakstycket sitter sim- och sd-kortplatser, men batteriet går tyvärr inte att byta ut.

Motorola Moto G 3
Telefonen är en dryg centimeter tjock. Ganska grovt för en smartphone idag. Å andra sidan är den trevligt greppvänlig.

I gengäld tätar bakstycket upp runt kortplatserna och Moto G 3 tål att dränkas. Den har IP-klassningen X7, vilket innebär att den kan tappas i diskhon utan problem, men den klarar inte av att dyka med på djupa vatten. X står för konstruktionens dammtäthet, något den alltså inte har testas för, men i alla fall inte bör vara sämre på än smartphones allmänhet.

Skärmen är samma som i Moto G 2, och har en upplösning på 720 x 1280 bildpunkter, vilket gör att man inte riktigt får den där perfekta retina-känslan som i en mindre skärm med samma antal pixlar eller en 5-tummare med full hd-skärm. Men det är väldigt nära, och då ips-panelen för övrigt håller utmärkt kvalitet så är det svårt att klaga.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Motorola Moto G 3 LTE 8GB Pris vid test: 1895 kr.

Bästa pris just nu: 800 kr