När vi först hörde att det var en ny, större variant av Samsungs Galaxy S6 Edge på gång så var vi lite tveksamma till idén. Det var ju inte direkt en liten telefon till att börja med, och redan S6 Edge hade lite problem med att den i vissa situationer var för stor för sitt eget bästa.

Och mycket riktigt, när vi testar Galaxy S6 Edge+ med skärm på 5,7 tum förstärks de problemen. Tangentbord på högkant som är jobbigt att skriva på med en hand, och en del navigering som är beroende av att man når upp i övre hörnen av skärmen gör att vi här går från smartphone och kliver in i phablet-land, där tvåhandsfattning är ett måste för de flesta. En del av detta går att åtgärda i inställningarna, men inte allt.

Galaxy S6 Edge+
Designen har aningen rätare linjer än Galaxy S6 Edge, men annars är det mesta sig likt.

Det, plus en lite högre vikt, är dock de enda nackdelarna vi kan komma på. För det är inte bara skärmstorleken som Samsung har uppgraderat, utan också hårdvara, batteri och funktioner i systemet, som alla gör Edge+ till en snäppet vassare telefon än Edge.

Skön skärm och krångel-kant

Börjar vi med skärmen så kan vi konstatera att panelen är mycket snarlik föregångaren med 1440p-upplösning. Trots att pixlarna är spridda över en större yta så är det högre punkttäthet än vad som någonsin behövs. Det finns i dagsläget en möjlig applikation för punkttätare skärmar och det är vr-headsets. Men med blotta ögat kan du inte se någras pixlar här, och Samsung fortsätter att dominera färgmässigt med sina amoled-paneler.

Det som gör skärmarna i Edge och Edge+ unika är tyvärr också en nackdel. Böjen ut mot kanterna förvränger perspektivet på text och färgåtergivningen för foton och film. Alla S6-modeller har Gorilla Glass 4. Tåligt men också ett glas som dras med färgskiftningar vid vissa betraktningsvinklar. De vinklarna kommer du inte undan i kanterna på en Edge eller Edge+. Vi nämnde det när vi testade Edge, och det är värt att upprepa. Ta dig till en butik och testa skärmen först själv innan du bestämmer dig för att det är luren för dig.

Galaxy S6 Edge+
Luren finns i samma nyanser som Galaxy S6 och S6 Edge. Kung av dessa är givetvis den här i guld.
Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

Samsung Galaxy S6 Edge+ SM-G928F 32GB Pris vid test: 7990 kr.

Bästa pris just nu: 4990 kr