Tillbringar du jul eller nyår på annan ort? Det är underbart att komma bort ibland, men livet på resande fot kan bli lite obekvämt. Vi listar prylarna som gör din resa smartare, smidigare och mer underhållande.
 


Take Away mugg

Transportvänlig take away-mugg

Få saker är så trendiga som att ha med sig en egen take away-mugg på resan. Det låter dig ha med din favoritdryck samtidigt som du minskar åtgången av plast och kartong som används för att göra engångsmuggar. Den här modellen går dessutom att vika ihop så att den knappt tar någon plats alls när den är tom.
 

LIGHT MY FIRE PACK-UP CUP

Pris: 49 kronor hos Cdon.
 


Powerbank

M3 rekommenderarSlipp batteritorsk

Vi måste såklart ha med ett bärbart extrabatteri som håller prylarna vid liv, även när ett eluttag inte är i närheten. Med en kraftfull powerbank behöver du inte oroa dig för att leva utan tekniken när du är på resande fot. I vårt test av powerbanks tyckte vi att ett av de bästa, mest prisvärda och kraftfulla alternativen på marknaden var Clas Ohlsons powerbank, som ger mycket kräm för pengarna och dessutom är smidig att ta med sig. Läs hela vårt test av powerbanks i olika sotorlekar och prisklasser här!

Powerbank USB-C 10050 mAh, Clas Ohlson
Pris
: 299 kronor hos Clas Ohlson.


Laptop ställ

Portabelt skrivbord

Våga vägra dålig ergonomi! Med ett hopfällbart och portabelt reseställ till din bärbara kan du alltid vara bekväm när du ska använda datorn på resande fot. Det här skrivbordet går att vika ihop och ställa i alla möjliga olika vinklar beroende på arbetsposition.

Tatkraft Flexibelt Laptopbord, Newton
Pris: 429 kronor hos CDON.

Läs också: Ergonomiska ställ för din laptop


Volterman

Full koll på värdehandlingarna

Det är mycket som ska med på resan. Pass, kontanter, kreditkort, flygbiljett, och så vidare. Med det här smarta fodralet får du med dig allt tryggt och säkert på samma ställe. Inte nog med det, i fodralet finns inbyggd powerbank med qi, så du kan ladda din mobil trådlöst. Självklart är alltihop rfid-skyddat.

Volterman Travel Wallet
Pris: 299 dollar (cirka 2 900 kronor) hos Volterman.com.


Lifepack

Ladda prylarna med solenergi

På en smart resa måste du såklart även bära med dig ditt bagage på bästa sätt. Lifepack gör väskor med integrerade soleller och andra smarta detaljer för att dina prylar ska transporteras så smidigt och säkert som möjligt. Dessutom ser de riktigt snygga ut! Finns som ryggsäck eller axelbandsväska.

Lifepack Ryggsäck
Pris
: 1 996 kronor hos Coolstuff.

Lifepack Hustle Axelremsväska
Pris
: 1 795 kronor hos Coolstuff.


Sovmask med bluetooth

Sovmask med bluetooth

Sovmasken är en återkommande räddning på såväl flygplan som under årets ljusa månader. Synd bara att den inte kan göra något åt alla ljud – eller? Den här sovmasken har faktiskt bluetooth och kan trådlöst spela upp musik från din smartphone eller dator. Du kan alltså enkelt skapa din egna lilla sov-igloo, oavsett om det är läge att gå i ide eller bara ta en tupplur på planet.

Sovmask med bluetooth-hörlurar
Pris: 399 kronor hos Coolstuff.


Switch Lite

M3 rekommenderarUltimata resekonsolen

Nintendo Switch är som bekant gamerns bästa vän i de flesta lägen och är vår självklara resekompanjon sedan 2017. Nu har Nintendo släppt en ny, kompakt och lite billigare version för dig som mest använder konsolen på resande fot. Switch Lite går inte att docka och därmed spela på extern skärm, och joyconsen är inte heller avtagbara, men i gengäld har vi en mer portabel och billigare konsol. Läs vårt test av Switch Lite här!

Nintendo Switch Lite
Pris: 2 489 kronor hos Netonnet.


Surfplattor

Jobba på språng

Att kånka med sig en klumpig dator på resan är aldrig roligt. En surfplatta fungerar bättre och är utmärkt för att svara på mejl och och titta på filmer eller serier. Nu finns det dessutom många plattor med Windows-operativsystem. Smidighet utan att kompromissa med funktionalitet med andra ord. Läs vårt test av surfplattor med Windows 10 här!


Bagagevåg Vagabon

Smidig och portabel bagagevåg

Reser du med flyg? Alla bolag är inte lika generösa när det gäller hur mycket ditt bagage får väga. Slipp betala dyra avgifter vid incheckningen, samt stressen som uppstår om du råkat packa ett kilo för mycket. Väg din väska själv innan du åker till flygplatsen!

Vagaborn bagagevåg
Pris: 119 kr hos Coolstuff.

pillow

Sussa sött

Långflygningar är det få som gillar även om de ibland är ett nödvändigt ont. Pillow Light gör i alla fall resan någorlunda mer bekväm. Kudden är stoppad med små mjuka plastkulor och formar sig efter dig, oavsett om det är mot flygplanskroppen eller grannen i stolen bredvid. Håller ljuset ute och i viss mån även störande ljud, och går att justera med det inbyggda resårbandet.

Ostrich Pillow Light
Pris: Från 42,44 euro (cirka 460 kronor) hos Amazon.de.


tag

Koll på väskan

Har du tröttnat på resebolagens sladdriga adresslappar eller dina egna handskrivna konstverk och känner för att kliva in i 21:a århundradet, då är det läge att kolla in Rebound Tag. Varje bricka du köper har en unik qr-kod som du med enkelt programmerar med dina uppgifter med hjälp av appen du laddar ner från Appstore, Google Play eller Windows Store. Skulle din väska hamna på villovägar och någon hittar den och läser av koden kan de skicka ett meddelande, ringa eller mejla dig med ett endast ett klick, och du kan se platsen där ditt bagage hittades. I priset ingår ett års medlemskap – efter det kostar det 50 kronor per år att ta del av tjänsten.

Tagonce
Pris: 299 kronor hos Naturkompaniet


WH-1000XM3

Största möjliga tystnad

M3 rekommenderar

Ett måste på flygresan, och även riktigt bekvämt när du ligger i solstolen och vill njuta av musik, eller kanske en ljudbok, utan att störas av omgivningen, är ett par bra noise cancelling-lurar.

Det finns många olika modeller på marknaden, men de vi blivit mest tagna av i år är Sonys WH-1000XM3. Lurarna är helt fenomenala på att stänga ute omgivningen samtidigt som de sitter väldigt skönt.

De här hörlurarna kostar 4 000 kronor men de är helt klart värda sitt pris. Läs vårt stora test av Sony WH-1000XM3 här.

Sony WH1000XM3
Mer info: Sony
Pris: 3 089 kronor hos CDON.


Objektiv mobil

Lins-kit till mobilen

Vill du ta semesterbilderna till nästa nivå, utan att behöva konka med dig en klumpig systemkamera? Det här linskitet fungerar enligt tillverkarna själva med 99 procent av de smartphones som finns på marknaden just nu. Kläms fast framför mobilens befintliga kamera. I kitet ingår fisheye-, vidvinkel- och macrolins.

3 i 1 Lins Fisheye, Macro och Wide
Pris
: 149 kronor hos CDON.