Everblock

Principen är fortfarande densamma, du har ett visst antal block av varierande storlek som går att sätta ihop lite hur som helst. I nuläget finns det fyra olika varianter av bitarna: en fullstor med åtta piggar, en halv med fyra, en fjärdedel så stor med två och slutligen ett block med slät yta som kan agera toppen av ett bord eller en soffa. Inte för att det skulle bli en särskilt skön sådan, i likhet med Lego görs Everblock av hårdplast som inte är så angenäm att beträda med sin kropp. Som avlastningsyta torde bitarna fungera desto bättre.

Det största blocket i serien är 30 x 15 x 15 cm, följt av det mindre som är 15 x 15 x 15 cm. Det allra minsta mäter 7,5 x 15 x 15 cm och biten med slät yta är 30 x 15 x 2,5 cm. Allt som allt tillåter den här uppsättningen en rad olika möjligheter. På hemsidan nämner företaget bakom Everblock exempelvis hur du kan konstruera rumsavdelare, bord, fåtöljer, soffor, soffbord och till och med hela hus med hjälp av lite fantasi, tid, energi - och några bitar Everblock så klart.

Everblock

Everblock är inte bara gjort för att låta nostalgiska 40-åringar leva ut sina avdammade Legofantasier, det finns även ett mer nobelt syfte bakom utvecklingen av plastbitarna. De kan nämligen användas för att snabbt bygga tillfälliga bostäder för människor som exempelvis har förlorat sina hem till följd av en naturkatastrof. Medan Everblock inte tillåter någon sorts isolering inuti sina beståndsdelar kan det vara bra att tänka på att ha något som genererar värme samt luftkonditionering i det temporära hemmet. Än så länge ligger planerna på katastrofhjälp på is, så det är heminredning som gäller för stunden.

Missa inte: Samsungs hub kopplar ihop och styr prylarna i ditt hem

Vill du göra det lite extra häftigt går det även att dra slangar med led-ljus genom plastbitarna så att de lyses upp från insidan. Med andra ord går det att skapa möbler som det garanterat strålar om.

Var beredd på att skiljas från en hel del pengar om du vill bygga något stort dock. Ett fullstort block kostar 7,25 dollar (64,65 kronor) medan ett paket med 18 stycken går loss på 125,10 (1 115,52 kronor). Dags att börja spara.