För den bredare publiken är Onkyo kanske mest kända för att tillverka A/V-receivers för inbitna hifi-nördar, men faktum är att de har fler strängar på sin lyra. Hörlurar är ett exempel, och nu kommer tillverkaren med ett flertal nya modeller för en allt mer krävande och medveten publik. E700M är först ut.

E700M är tillverkarens senaste tillskott i in-ear-segmentet och utmärker sig med en riktigt snygg design som onekligen drar till uppmärksamhet. Tvinnade kablar brukar inom hifi-världen stå för hög kvalitet så det finns en del att leva upp till alltså, och med tanke på specifikationerna har vi all rätt ställa krav.

Onkyo in-ear E700M
En riktigt snygg lur i aluminium.

Sköna lurar, trist fjärr

Kvalitetskänslan är hög och höljet i aluminium ger en mer gedigen känsla än hörlurar tillverkade i plast. Infästningen är vinklad vilket gör att de sitter riktigt fast och även behagligt i örat. I boxen finns förutom en liten förvaringspåse tre par silikonkuddar samt ett par Comply-skumkuddar för den som föredrar det. Inga problem med passformen alltså, en premiss nog så viktig för att det ska låta bra.

Fjärrkontrollen är av det enklare slaget med bara en knapp för funktionerna play/pause samt för att svara och avsluta samtal med. Ingen volymkontroll alltså och det plastiga utförandet är det enda vi har att anmärka på när det kommer till design och kvalitetskänsla. Hörlurarna kommer för övrigt i två utföranden; svart eller en blandning av vitt och krom.

Onkyo in-ear E700M
Lurarna går att få i två utföranden: Aliminiumvit med vit kabel eller med mörk finish och svart kabel.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning