Project Morpheus har härmed fått ett slutgiltigt och marknadsfärdigt namn. Att det blev Playstation VR var visserligen en gissning med låga odds, men det låter åtminstone något så när futuristiskt. Och det är ju tryggt att konsumenterna kommer få veta vilka vr-brillor det är som gäller till Playstation 4.

Playstation VR

Nyheten kommer från Sonys presskonferens på Tokyo Game Show i Japan. Tyvärr avslöjades inte mer än så angående Playstation VR - Sony siktar fortfarande på att lansera tillbehöret någon gång under den första halvan av 2016. Vi kan nog räkna med att det blir närmare sommaren nästa år än våren som bara är sex månader bort.

Inte heller någon prislapp diskuterades av Sony, men med tanke på att 2016 kommer bli det stora vr-året med huvudsaklig konkurrens från Oculus Rift som äntligen ska släppas i konsumentfärdig version hoppas vi att det inte rör sig om alltför många tusenlappar.

Missa inte: Disney Infinity 3.0 - nu börjar det bli bra på riktigt

Presskonferensen bjöd åtminstone på några andra godbitar - nämligen att Sony släpper handkontroller till Playstation 4 i nya färgerna guld, silver och mörkt stål samt en variant med genomskinlig plast. Japanerna kan också se fram emot en prissänkning av spelkonsolen som i framtiden ska kosta 35 000 yen. Det översätts till låga 2 529 kronor, men det finns ännu ingen indikation på att vi européer kommer få samma behandling.

Playstation 4 handkontroller

Nu är det med andra ord bara att invänta nästa stora nyhet om Playstation VR som förhoppningsvis inte ligger alltför långt in i framtiden. Vi avslutar med ett citat från Masayasu Ito, avdelningschef för PS Product Business och vd för företagets mjukvarudesign som inte skräder på orden när det gäller nästa års vr-pryl från Sony:

- Namnet "Playstation VR" uttrycker inte bara en helt ny Playstation-upplevelse som tillåter spelare att känna sig som om de faktiskt befinner sig inuti en virtuell spelvärld, det reflekterar även våra förhoppningar att våra användare ska känna igen sig när de njuter av den här häpnadsväckande upplevelsen.